A. Savage, van de rockband Parquet Courts,

kondigt zijn tweede soloalbum aan, Multiple Songs About Fire, dat op 6 oktober uitkomt op Rough Trade Records. Hij presenteert ook de eerste single/video, ‘Elvis in the Army’ en breidt zijn komende tour uit. Mutiple Songs About Fire, geproduceerd door John Parish in Bristol, wordt geholpen door de steun van Jack Cooper (Modern Nature, Ultimate Painting) en Cate Le Bon, evenals leden van Kamikaze Palm Tree & Caroline. Het eindresultaat komt neer op een psychische odyssee, waarbij de eerste single ‘Elvis in the Army’ ons in een ondergrondse locatie plaatst waar het woedende, bekrachtigende cimbaal de bloeddruk van de kamer verhoogt. ‘Elvis in the Army’ volgt op het eerder gedeelde ‘Thanksgiving Prayer’ en wordt begeleid door een opzwepende videoclip opgenomen in Parijs en geregisseerd door Emile Moutaud.

Over het nummer voegt Savage toe: “We beschrijven onszelf vaak in geografische termen. Amerikaan, New Yorker – twee termen die ik heb gebruikt om mezelf te identificeren en die te maken hebben met het feit dat ik van of naar een bepaalde plaats kom. ‘Elvis in the Army’ is dus een beetje een inventarisatie van die labels. Ze hebben minder met geografie te maken dan we ons realiseren. Eigenlijk hebben we het alleen maar over onszelf en plaatsen we bepaalde kenmerken vervolgens geografisch. Waar ik ook woon, ik zal een Amerikaanse psyche hebben tot de dag dat ik sterf, ten goede of ten kwade. Ik zal altijd van Amerika zijn. En ik kan me geen tijd voorstellen waarin New York niet als thuis voelt. Maar ondanks dat wil ik voorlopig liever niet geassocieerd worden met een plek.

Dit najaar begint Savage aan een Amerikaanse tour, waarbij hij zijn veelgeprezen live-optredens naar een hele reeks steden brengt, waaronder Chicago, New York, Washington, DC en meer, gevolgd door een nieuw aangekondigde reeks van 2024 UK/EU-data, waarbij hij op 16 februari aankomt bij de Botanique in Brussel en op zondag 18 oktober in Amsterdam bij Paradiso. 

Ik stel me voor dat ik deze nummers speel in een kleine club die langzaam in brand staat”, zegt Savage over zijn nieuwe plaat. Na meer dan een decennium in New York verliet Savage de stad en de Verenigde Staten en markeerde zijn vertrek met een meesterwerk van volwassenheid en een waardig uitvloeisel van zijn eerste solo-onderneming, Thawing Dawn uit 2017. “Vuur is iets waar je aan moet ontsnappen, en in zekere zin gaat dit album over het ontsnappen aan iets. Dit album is een brandend gebouw, en deze nummers zijn dingen die ik achter zou laten om mezelf te redden.

Romanschrijver Kathleen Alcott schreef over ‘Multiple Songs About Fire’, lees de volledige album bio HIER.

 

 

25 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »