NASHVILLE, TN. / LONDEN, VK.49 Winchester keert terug met het gloednieuwe album Leavin’ This Holler op 2 augustus 2024 via New West Records. De 10 nummers tellende set is geproduceerd door de band en Stewart Myers en bevat optredens van het Czech National Symphony Orchestra, singer-songwriter Maggie Antone, violist Philip Bowen en gitarist Cole Chafin. De aankondiging is ter ere van 49 Winchester Day, vandaag 9 april, in de geboorteplaats van de band, Russell County, Virginia.

Leavin’ This Holler is de langverwachte opvolger van hun New West-debuut Fortune Favors the Bold. Met overweldigende kritieken werden ze door Rolling Stone “Country Music’s Buzziest of Buzz Bands” genoemd en ook uitgeroepen tot een van de “25 Best Country and Americana Albums of 2022”. Bandcamp noemde Fortune Favors the Bold een van de “Best Country Records of 2022”, net als No Depression, Holler, PopMatters, Whiskey Riff, WMOT en meer. Het album genereerde al snel meer dan 150 miljoen wereldwijde streams en de band ontving ook een nominatie voor “Best Duo or Group” bij de Americana Music Awards van vorig jaar.

Afgelopen oktober, toen hij op het podium stond voor 20.000 mensen in de O2 Arena in Londen, besefte 49 Winchester leadzanger en gitarist Isaac Gibson dat hij op dezelfde dag, precies 10 jaar geleden, zijn opkomende altcountryband oprichtte. “Er is niets in mijn leven dat ooit een decennium heeft geduurd,” zegt Gibson. “We kwamen net van de middelbare school toen we onze eerste show speelden – 10 jaar later zijn we onderweg in Groot-Brittannië en Europa met Luke Combs.”

Gibson voelde dat het een moment was waarop hij eerlijk kon nadenken over de hard verdiende, niet aflatende vastberadenheid en grit binnen de band die hen naar dit huidige punt van toenemende bekendheid bracht. “Het is een bewijs van het ongewone feit dat we muzikanten zijn van een heel specifieke plek in de wereld, ” zegt Gibson. “En het is een bewijs dat we elkaar meer als familie zien dan als vrienden.”

Afkomstig uit Castlewood, Virginia (bevolking: 1.122) in Southern Appalachia, een plaats waar kansen zich zelden voordoen, kwam 49 Winchester tot bloei toen Gibson, zijn beste jeugdvriend Chase Chafin en zijn kompaan uit de buurt, gitarist Bus Shelton, besloten om van hun veranda (aan Winchester Street) af te stappen en hun muziek naar welk podium dan ook te brengen.

Vandaag deelde 49 Winchester het albumhoogtepunt “Yearnin’ For You“. Gibson zegt over het nummer: “Toen ik dit nummer schreef, had ik het gevoel dat het weergaf hoe het is om muzikant te zijn, en meer specifiek die andere kant van de medaille die fans niet zo vaak te zien krijgen. De mensen die je zo erg mist, de opoffering die nodig is om je brood te verdienen. Ik denk dat het vooral een liefdeslied is. Het gaat over de hereniging met degene die er echt voor je zijn en hoe geweldig het is om eindelijk terug te gaan waar je geliefd bent. Afwezigheid doet het hart groeien.”

Het album is opgenomen in een handvol studio’s in het hele land telkens wanneer zich een zeldzaam moment voordeed tussen de meedogenloze toerschema’s door. Het album heeft 49 Winchester’s kenmerkende geluid van opzwepende country en verschroeiende rockmuziek, maar met een gerijpte aanpak deze keer. Leavin’ This Holler biedt een meer gefocust gevoel van eigenwaarde, een nieuw overvloedig niveau van intentie en doelgerichtheid. Gibson zegt: “We wilden elk mogelijk geluid verkennen op deze plaat. We hebben geen middel onbeproefd gelaten op sonisch gebied – en dat is precies wat we hebben gedaan.”

Leavin’ This Holler zal verkrijgbaar zijn via digitale platforms, compact disc en verschillende vinylvarianten in gelimiteerde oplage. Het album is NU beschikbaar voor pre-order via New West Records.

49 Winchester Live:
23 mei – Amsterdam, Nederland – Paradiso

 

 

22 april 2024
In dit bericht:
Translate »