Na een radiostilte van twee jaar verschijnt op 9 juni het nieuw album van de Volendamse band 3JS.
Fans hebben lang moeten wachten op nieuw werk van 3JS, na het verschijnen van het nummer 1-album ‘De Aard Van Het Beest’. Het nieuw album ‘Mooie Tijden’ komt op 9 juni uit. Gisteren deed de band hun nieuwe single ‘Als Je Haar Ziet’ bij Khalid en Sophie.

De band heeft de kans gehad om samen te werken met Bob Clearmountain, die een belangrijke rol had in de plaatopnames van veel legendarische albums. Amerikaanse zangeres, Lori Lieberman, heeft de Amerikaanse begeleidingsband voor de opnames van ‘Mooie Tijden’ samengesteld. Met deze fenomenale sessiemuzikanten werden in acht dagen tijd veertien nieuwe nummers opgenomen. Tien komen er uiteindelijk op het album. De Amerikanen omschreven de liedjes van de 3JS als ‘Dutch Americana’.

https://www.youtube.com/watch?v=G0WMeUvOjqI
De albumtitel is, zoals gewoonlijk voor 3JS, vernoemd naar een liedje dat op de plaat te vinden is. Het liedje ‘Mooie Tijden’ gaat over een vriend die zelfmoord heeft gepleegd, maar in plaats van dat tragische feit zelf centraal te stellen, worden de fijne momenten herdacht. “Het vasthouden van mooie herinneringen is de rode draad op het album”, licht Jan Dulles toe.

Met het debuutalbum ‘Watermensen’ breekt de Volendamse band in 2007 nationaal door. Vijf singles van dat album bereiken de hitparades, waarvan drie zelfs de top 10: ‘Net Alsof’, ‘Wiegelied’ en het titelnummer van het album. Daarna is de band niet meer weg te denken van de radio.

22 maart 2023
In dit bericht:
Translate »