Pink Floyd Project

pakt zeer groots uit, exact 30 jaar na laatste show in Nederland met special guests Gary Wallis en Durga McBroom

Op 5 september 1994 speelt Pink Floyd het derde van drie uitverkochte concerten in Stadion Feyenoord in Rotterdam: dit is het laatste optreden dat de Engelse band op Nederlandse bodem geeft. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van dit concert in ‘De Kuip’ speelt het uit Nederland afkomstige Pink Floyd Project op 5 september 2024 exact dezelfde setlist in Ahoy’ te Rotterdam en brengt ode een aan dit legendarische concert.

Speciale gasten zijn Gary Wallis en Durga McBroom,

respectievelijk percussionist en achtergrondzangeres tijdens The Division Bell Tour van Pink Floyd. In het verleden werkte Pink Floyd Project eerder samen met de zangeres, terwijl Wallis zijn podiumdebuut met de gerenommeerde Nederlandse tributeband maakt.

Net zoals bij haar eerdere XL-concerten pakt de groep technisch zeer groots uit met volledig quadrafonisch geluid, indrukwekkend licht, vele lasers, special effects en natuurlijk het zo voor Pink Floyd kenmerkende ronde projectiescherm met intrigerende visuals. Het wordt technisch gezien de grootse show ooit van een Pink Floyd Tribute in Nederland.’

Met ‘Pink Floyd in De Kuip 1994’ zet Pink Floyd Project die bijzondere avond van 30 jaar geleden in Rotterdam in de schijnwerpers. Met dezelfde setlist zoals Pink Floyd die destijds uitvoerde, inclusief een integrale uitvoering van “The Dark Side Of The Moon”. Dit alles op een locatie waar Pink Floyd in de jaren zeventig zelf viermaal optrad.

 

Tijdens The Division Bell Tour ondernam Pink Floyd tussen maart en oktober 1994 voor de laatste keer een grootschalige wereldtournee, bestaande uit ruim honderd concerten. Na vier maanden Amerika volgde het Europese vasteland, waaronder drie uitverkochte concerten in de Rotterdamse Kuip voor in totaal ruim 135.000 mensen.

De kaartverkoop voor ‘Pink Floyd in De Kuip 1994 start op 5 september 2023 via o.a. www.pinkfloydproject.nl

 

 

5 september 2023
In dit bericht:
Translate »