Big Brother Recordings viert het 25-jarig jubileum van het Oasis B-Sides album ‘The Masterplan’ met Collector’s Editions met geremasterde audio

Big Brother Recordings Ltd

kondigt vandaag de release aan van Limited Edition Collector’s uitgaven om het zilveren jubileum van het iconische album ‘The Masterplan’ te vieren.
Op 3 november 2023, 25 jaar sinds de originele release, zal het album uitgebracht worden op CD, cassette en limited-edition dubbel vinyl (heavyweight, zilver, groen en zwart) met geremasterde audio, afkomstig van de ‘Chasing The Sun’ heruitgaven en voor de eerste keer beschikbaar als één collectie.

‘The Masterplan’ is een buitengewone collectie van B-sides, afkomstig van singles van de eerste drie Oasis albums, ‘Definitely Maybe’ (1994), ‘(What’s The Story) Morning Glory?’ (1995) en ‘Be Here Now’ (1997). Veel van de 14 tracks op ‘The Masterplan’ zijn net zo geliefd geworden als de grootste hits van de band uit die baanbrekende periode.

Historische Oasis

Het album bevat historische Oasis tracks zoals ‘Acquiesce’, origineel van de ‘Some Might Say’ CD single en onvergetelijk gezongen door de Gallaghers broers, ‘Half The World Away’ van de ‘Whatever’ CD single en niet te vergeten de epische titeltrack die oorspronkelijk verscheen als de vierde bonustrack op de ‘Wonderwall’ CD single.

Noel beschrijft ‘The Masterplan’ vaak als een van de beste liedjes die hij heeft geschreven. Ook op het album staat ‘Talk Tonight’, een akoestische solo-opname van Noel, plus ‘Stay Young’, ‘Listen Up’, ‘Going Nowhere’, ‘Fade Away’ en ‘Rockin’ Chair.’

‘The Masterplan’ kwam binnen op de tweede plaats in de UK Official Album Chart en verkocht bijna 122.000 exemplaren in de eerste week van release in 1998. Het album behaalde uiteindelijk triple platina en verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren wereldwijd.

Oasis – The Masterplan (Remastered Edition)

Tracklist:
01 Acquiesce (Remastered)
02 Underneath The Sky (Remastered)
03 Talk Tonight (Remastered)
04 Going Nowhere (Remastered)
05 Fade Away (Remastered)
06 The Swamp Song (Remastered)
07 I Am The Walrus – Live Glasgow Cathouse June ‘94 (Remastered)
08 Listen Up (Remastered)
09 Rockin’ Chair (Remastered)
10 Half The World Away (Remastered)
11 (It’s Good) To Be Free (Remastered)
12 Stay Young (Remastered)
13 Headshrinker (Remastered)
14 The Masterplan (Remastered)

20 september 2023
In dit bericht:
Translate »