Op 15 maart komt het vierde studioalbum, getiteld ‘Just Call It Love’, van Dennis van Aarssen uit.

Het album bevat elf tracks waarvoor Dennis (crooner en songwriter) nauw met de legendarische Amerikaanse componist-pianist Jeff Franzel en songwriter Maria Christensen heeft samengewerkt.
Naast twee covers heeft het bijzondere drietal in de loop der jaren negen nummers voor het album geschreven, waarvan enkele in Nederland en anderen in Florida en New York (Sear Sound Studio o.a.).

Dennis zegt over ‘Just Call It Love’:
“Mijn stem is volwassener, waardoor ik meer controle heb. De liedjes zijn kleiner, dus het zit ‘m niet in de power, maar juist in de nuances. Het is een intiem jazzy popalbum geworden.”

Vorige week is de eerste single ‘Cloudy’ van het album uitgebracht.

Het klikte meteen toen Dennis Jeff Franzel en Maria Christensen elkaar ontmoette in maart 2019. Maria Christensen schreef liedjes voor artiesten als Celine Dion, NSYNC en Jennifer Lopez (‘Waiting For Tonight’). Jeff Franzel schreef meer dan 20 hits voor internationale topartiesten als Josh Groban, N’SYNC, Taylor Dayne en The Temptations, in zijn carrière als pianist speelde hij in het Les Brown Orchestra en begeleidde hij legendes als Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Mel Tormé.

 

Jeff Franzel vertelt:
“In de muziek draait het om werken met jong talent, zeker voor mensen van mijn leeftijd. Dennis blies me omver met zijn ongelooflijke stem. Hij is bovendien een artiest die een connectie met het publiek kan maken. Het voelde goed vanaf de eerste ontmoeting”.

 

OVER DENNIS VAN AARSSEN
Dennis van Aarssen (2 juni 1994) mocht zichzelf in 2019 de winnaar van het negende seizoen van The voice of Holland noemen. Op 24-jarige leeftijd won de zanger een bedrag van € 50.000 en mocht hij een videoclip opnemen in Zuid-Afrika. Tevens ontving Dennis voor zijn debuutalbum ‘Forever You’ de Edison Jazzism Publieksprijs 2020 en een gouden plaat. Dennis is niet alleen in ons land een veel gevraagd artiest, maar ook in het buitenland zijn ze van hem gecharmeerd.

Afgelopen november heeft Dennis onder andere een strak uitverkochte show in New York gegeven.

 

12 januari 2024
In dit bericht:
Translate »