Persbericht, vrijdag 8 juli 2022

Na de release van Starting Without U en Salt brengt Wytiki vandaag haar nieuwe single Binary uit. Dit is de laatste single voor de release van haar debuut EP U, die op 2 september zal uitkomen.

Binary is een song die gaat over de verschillende manieren die mensen gebruiken om zichzelf uit te leggen. Uiteindelijk is iedereen opzoek is naar hetzelfde; liefde. Het pad naar onze doelen toe is meestal geen rechte lijn, maar we moeten vertrouwen op een goede afloop. Dit bewees het maakproces van Binary maar weer eens. Het begon allemaal met een andere track in de studio, die had nog wat extra’s nodig. Wytiki en producer Daan Schepers (Bazart & Eefje de Visser) besloten een nieuw bridge te schrijven voor de song. Uit deze nieuwe bridge is de single Binary voortgekomen.

Wytiki over Binary: “Binary gaat over de zin en nieuwsgierigheid die je kunt voelen, kijkend naar de toekomst. Niet wetende wat of wie je tegemoet zal komen, maar er is dat gegronde vertrouwen dat jouw verhaal zal gaan zoals het gaat.”

Onlangs speelde Wytiki ook haar eerste liveshow spelen als soloartiest in de Melkweg als onderdeel van het Radar programma. Dat smaakte meteen naar meer. 3voor12 zei het volgende over de show “Een geweldige live performance die zich nu klaar kan stomen voor een groter publiek”.

Voor Wieteke Wijte (1992) was het al snel duidelijk, muziek moest het gaan worden. Ze was er als kind al mee bezig, richtte een band op toen ze nog op de middelbare school zat, tourt vanaf haar 17e al als backingvocalist bij acts zoals o.a. DeWolff & Eefje de Visser en studeerde vijf jaar geleden af aan het conservatorium in Amsterdam. Nu is de tijd rijp om toe te geven aan het vurige verlangen om met haar eigen werk een plek in te nemen in het muzikale circuit.


 

8 juli 2022
In dit bericht: