Vanaf vandaag is de debuut-EP U van Wytiki in zijn geheel te beluisteren. Met daarop natuurlijk ook de eerder uitgebrachte singles Starting Without U, Salt en Binary.

De hele EP maakte Wytiki samen met haar producer Daan Schepers (Bazart & Eefje de Visser). De totstandkoming van de EP duurde iets meer dan een jaar. Wytiki ging vaak vanuit Amsterdam met songs en idee├źn naar de studio van Schepers in Antwerpen. Het schrijf- en maakproces van de EP viel samen met het verwerken een break-up. De nummers zijn een soort dagboek, daardoor horen we zowel haar gebroken hart, maar ook de weg naar jezelf leren te accepteren.

Afgelopen maandag was Wytiki te gast met haar band bij 3voor12. Daar speelde ze Stormy Weather en Salt. Bekijk het optreden onderaan het bericht.

De muziek van Wytiki wordt al goed opgepakt. In Nederland krijgt ze airplay op 3FM en KINK, en in Duitsland is ze al op o.a. Radioeins te horen. Spotify plaatste Wytiki al op de cover van hun Karakter. playlist, en ze was te horen in lijsten zoals EQUAL. Global, New Music Friday NL, Off Pop, Indie Brandnue, A Shot Of Indie en A Walk Alone.

Voor Wieteke Wijte (1992) was het al snel duidelijk, muziek moest het gaan worden. Ze was er als kind al mee bezig, richtte een band op toen ze nog op de middelbare school zat, tourt vanaf haar 17e al als backingvocalist bij acts zoals o.a. DeWolff & Eefje de Visser en studeerde vijf jaar geleden af aan het conservatorium in Amsterdam. Nu is de tijd rijp om toe te geven aan het vurige verlangen om met haar eigen werk een plek in te nemen in het muzikale circuit.

2 september 2022
In dit bericht: