Wouter Hamel  start zijn pop/jazz zanger ‘Little Torch’ theater tour. Met zijn vaste band speelt hij van maart t/m mei onder meer de songs van zijn nieuwe gelijknamige album in de Nederlandse theaters. Aansluitend vertrekt Wouter naar Korea voor een optreden op het Seoul Jazz Festival. Wouter is beschikbaar voor interviews en promo optredens en ik ben benieuwd of er de komende weken mogelijkheden zijn om deze tour aan te kondigen (check tour data).

Wouter Hamel is een Nederlandse pop/jazz zanger met een internationale carrière. In 2005 wint hij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en met zijn met goud en verschillende awards bekroonde debuutalbum ‘Hamel’ (2007) breekt hij door in Korea en Japan. Zijn volgende albums worden ook uitgebracht in Frankrijk, Duitsland en Engeland. In de afgelopen jaren heeft hij samengewerkt met onder meer Benny Sings, Benjamin Herman, trompettist Kyteman, Shirma Rouse en Giovanca. Wouter Hamel schrijft zijn muziek en teksten zelf en weet zijn muzikale stijl voor ieder project een nieuwe impuls te geven.

Op ‘Little Torch’, zijn zevende studio album kiest hij voor een verrassende samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak. Het resultaat is een eigenwijze nieuwe richting, waarin jazzy, filmisch klinkende pop gestalte krijgt binnen Hak’s vooruitstrevende, elektronische producties. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense, allemaal in dienst van Hamel’s expressieve stem.

Ondertussen hebben we een paar mooie reacties op het album gekregen:

“Little Torch is ongrijpbaar en fascinerend, nummers die gaan van klein waakvlammetje tot bosbrand” (Musicmaker)

“Hak’s gelaagde samples kleuren Hamels muziek maar zijn jazzy pop sound is niet ondergesneeuwd, het resultaat fascineert en betovert” (Soundz).

“Hamel heeft inmiddels zijn eigen plaats veroverd in het grensgebied tussen jazz en pop maar hij heeft de jazz nooit vaarwel gezegd. En gelukkig maar, want hij is een meesterlijke jazz vertolker”. (JazzFlits)

“Wouter Hamel slaat op Little Torch nieuwe wegen in met Lilian Hak: filmisch en ruimtelijk” (Parool).

vrij 24-3 Assen, De Nieuwe Kolk
do 30-3 Nieuwegein, De Kom

wo 5-4 Leeuwarden, De Harmonie
do 6-4 Hoorn, Het Park
do 13-4 Amstelveen, Schouwburg
vrij 14-4 Roosendaal, De Kring
za 15-4 Waalwijk, De Leest
do 20-4 Rijswijk, Schouwburg
vrij 21-4 Dronten, De Meerpaal
za 22-4 Drachten, De Lawei
za 29-4 Brielle, Brestheater

za 6-5 Breda, Chassé
wo 10-5 Wageningen, Junushoff
do 11-5 Baarn, De Speeldoos
vrij 12-5 Vlaardingen, Stadsgehoorzaal
za 13-5 Heerlen, PLT
vrij 19-5 Purmerend, De Purmaryn
zo 21-5 Spijkenisse, De Stoep (matinee)
———

26 maart 2023
In dit bericht:
Translate »