Weyes Blood heeft het nieuws gedeeld dat het verbluffende nieuwe full-length album And In The Darkness, Hearts Aglow, op 18 november zal uitkomen bij Sub Pop. De tien nummers op het album zijn geschreven door Natalie Mering van Weyes Blood en volgt het veelgeprezen “Titanic Rising (2019)” op welke de eerste release in een bijzondere trilogie was. De albumproductie op deel twee is in handen van Mering samen met Jonathan Rado op alle nummers behalve “A Given Thing”, geproduceerd door Mering en Rodaidh McDonald. ‘And In The Darkness, Hearts Aglow’ werd gemixt door Kenny Gilmore in 101 Studio en gemasterd door Emily Lazar en Chris Allgood in The Lodge, en bevat gastoptredens van Meg Duffy, Daniel Lopatin en Mary Lattimore.

Waar ‘Titanic Rising’ een observatie was van doom to come, gaat And In The Darkness, Hearts Aglow over er middenin zitten: een zoektocht naar een ontsnappingsluik om ons te bevrijden van algoritmen en ideologische chaos (spoiler alert: de volgende zal gaan over “hoop”). “We zitten in een volledig functionele shitshow”, zegt Mering. “Mijn hart is een glowstick die gebarsten is en mijn borst verlicht in een explosie van ernst.” De eerste single, tezamen met het album nieuws gedeeld, is “It’s Not Just Me, It’s Everybody”, welke gaat over de onderlinge verbondenheid van alle wezens, maar ook over de rafeling van de samenleving om ons heen.

Weyes Blood heeft ook de ‘In Holy Flux Tour’ aangekondigd, een internationale toertocht voor de lente van 2023 ter ondersteuning van And In The Darkness, Hearts Aglow waarbij ze op 05.02.23 bij de Botanique in Brussel aankomen en op 06.02.23 bij Paradiso in Amsterdam. Kaarten voor deze shows gaan vrijdag 16 september om 10.00 uur in de verkoop, maar voor diegene die echt niet kunnen wachten is het aan te raden naar WeyesBlood.com/tour te gaan.

And In The Darkness, Hearts Aglow is de langverwachte opvolger van Weyes Blood’s doorbraakalbum Titanic Rising uit 2019, dat plaatsing op meer dan 100 eindejaarslijsten verdiende, waaronder The AV Club, Pitchfork, NPR Music, Stereogum, Brooklyn Vegan, Under the Radar en Uproxx. Het album kreeg een “Best of the Decade”-plaatsing van onder meer All Music, The AV Club, Aquarium Drunkard, Pitchfork, PASTE en Uproxx. Weyes Blood maakte ook haar tv-debuut op Late Night met Seth Meyers en trad op voor het “Tiny Desk Concert” van NPR Music.

10 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »