Persbericht, vrijdag 25 februari 2022

Daar komt de zon. Nog een kleine vier maand tot Werchter Boutique. Het dagfestival maakt vandaag zijn volledige line-up bekend. Nieuw op de affiche zijn Years & Years, Khruangbin, Arsenal en blackwave.. Eerder werd al aangekondigd dat Stromae en Gorillaz naar het Festivalpark komen op zondag 19 juni. Topaffiche voor feel good festival Werchter Boutique! Tickets voor Werchter Boutique zijn in verkoop via ticketmaster.be.

Gorillaz is een fenomeen. De bekendste virtuele band ter wereld bestaat uit vier leden, de animatiefiguren 2D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs. De band en de muziek zijn bedacht door twee mensen van vlees en bloed: stripmaker Jamie Hewlett en Damon Albarn, bekend van onder andere Blur. Die laatste voert ook de geweldige muzikanten aan die Gorillaz live begeleiden. Het resultaat: groot feest, een waar visueel en auditief spektakel. Dat brengt ook Stromae. De wereldster is alomtegenwoordig. Zijn derde album ‘Multitude’ komt er volgende week aan, Stromae’s nieuwe liveshow kende eerder deze week zijn avant-première in Brussel. Visueel state of the art, muzikaal altijd verrassend. De meester is terug. Years & Years brengt synthesizerpop met een gouden randje. Years & Years start als trio maar is sinds 2021 het soloproject van de olijke Olly Alexander, een charismatische frontman met een ravissante stem. Elektronische muziek die op een intelligente manier liefde en lust in de 21ste eeuw in kaart brengt. Khruangbin is Thais voor vliegtuig en sinds 2010 ook de naam van een wonderlijke wereldband. Het opvallende Texaanse trio – let op de malle pruiken waaronder gitarist Mark Speer en bassiste Laura Lee zich verbergen – maakt interessante instrumentale muziek die past bij de stranden van Los Angeles, de pleinen van Marrakesh en de nachten van Bangkok. Arsenal is een wereldgroep. Stuurmannen Hendrik Willemyns en John Roan zoeken de inspiratie voor hun kosmopolitische dansmachine in alle windrichtingen. Als het maar (licht) exotisch klinkt en een goede groove heeft. De weg naar Werchter kennen ze met de ogen dicht. Het is dan ook altijd feest als ze in het Festivalpark zijn. blackwave. maakt muziek om diep in weg te zakken. Zanger-producer Willem Ardui en rapper Jay Atohoun kijken met open ogen naar hiphop en vermengen het met funk, jazz en soul. Het tempo ligt laag, de voordracht is nonchalant en de sfeer is chill maar ook uitbundig. Het Antwerpse duo mikt hoog en lost de ambities schijnbaar moeiteloos in.

Tickets voor Werchter Boutique 2022, dat plaatsvindt op zondag 19 juni in het Festivalpark in Werchter, zijn te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage).

De running order van Werchter Boutique 2022 (*):

  • blackwave. > 13:20 – 14:05
  • Arsenal > 14:40 – 15:30
  • Khruangbin > 16:10 – 17:10
  • Years & Years > 18:00 – 19:15
  • Stromae > 20:15 – 21:45
  • Gorillaz > 22:45 – 00:45
Werchter Boutique brengt het beste van de popmuziek naar het Festivalpark. Op de Main Stage schitteren ze, de artiesten die een grote massa in openlucht kunnen begeesteren. Werchter Boutique, dat is zingen, dat is dansen, dat is vooral veel plezier samen. Van s middags tot de nacht valt. Geweldige namen zoals Oscar and The Wolf, Snow Patrol, Robbie Williams, Fleetwood Mac en Bruno Mars sierden de voorbije jaren de affiche van het dagfestival. Weet meer over Werchter Boutique via werchterboutique.be.
(*) onder voorbehoud van wijzigingen
25 februari 2022
In dit bericht: