Liefhebbers van sfeervolle americana/folk-pop kunnen op vrijdag 16 december terecht in Theater Winsinghhof in Roden voor een optreden van singer-songwriter duo Jodymoon. Met hun nieuwe theatershow ‘Firestone’ en het gelijknamige album viert het duo uit Maastricht hun 15-jarige jubileum en blijven ze trouw aan datgene waar ze van houden: gitaren, toetsen, percussie en meerstemmige zang.

Voor zangeres/pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets staat na 15 jaar  authenticiteit en liefde voor muziek nog steeds voorop. De strijkers, de afgelopen jaren een wezenlijk onderdeel van de Jodymoon sound, zijn verdwenen. Hun samenspel wordt overgenomen door de kunstig vervlochten samenzang van Digna en Johan. Minder is meer, ook hier. “We hebben bewust gekozen voor een duo voorstelling, geen band sound, maar wel tempo, energie en catchy melodieën” zegt Digna, “op dit moment vinden we alles wat we zoeken bij onszelf”.

Jodymoon won in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Sindsdien hebben Johan en Digna 6 studio albums uitgebracht en traden ze op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië. Hun albums kregen in Nederland stuk voor stuk lovende 4/5****recensies en worden sinds een aantal jaren ook in Duitsland uitgebracht.

“De allerbeste folkbluesrockpop uit eigen land” (New Folk Sounds)

“Verslavend lekkere popsongs” (Lust for Life)

5 december 2022
In dit bericht:
Translate »