Persbericht, woensdag 4 mei 2022

Het Deens-Zweedse kwartet VOLA viert de eerste verjaardag van Witness met de aankondiging van een Deluxe Digital Edition met bonustracks. Het wordt op 20 mei uitgebracht via Mascot Records/Mascot Label Group. Voorafgaand hieraan hebben ze Napalm (Re-Witnessed) onthuld.

Toen Witness uit werd gebracht overtrof het een ongelooflijke 14 miljoen streams. Het album kreeg lovende kritieken in Europe en de UK van Metal Hammer (UK), Rock Hard (DE en FR), Aardschok (NL), Rock Tribune (BE) en van de pers en de nationale radio in hun geboorteland Denemarken. Ze werden opgepikt door SiriusXM voor meerdere tracks en Metal Radio in de VS, waardoor het album de Top 20 bereikte in de Current Hard Rock Charts en Top 25 in de New Artist/Heatseekers Album Chart. Nummers van het album werden ook toegevoegd aan tal van afspeellijsten op Spotify, Amazon en Apple Music.

De Deluxe versie van het album bevat bonustracks van prachtig akoestische versies van “Napalm (Re-Witnessed)” en “Straight Lines (Re-Witnessed)”, evenals de verbluffende instrumentale piano-interpretatie van “24 Light-Years (Piano Session)”

De band heeft onlangs een serie van drie shows afgerond ter support van de legendarische Devin Townsend in Dublin, Glasgow en de iconische Royal Albert Hall in Londen. Ze zullen de zomer doorbrengen met het spelen van festivals, waaronder Roskilde, voordat ze in september een 20-date headline tour starten door Europa welke eindigt op Euroblast Festival op 2 oktober.

Witness komt bijna drie jaar na de release van ‘Applause of a Distant Crowd’. VOLA’s vorige album behandelde de verminderde zorgzaamheid van de samenleving en onderzocht de manier waarop menselijke relaties zijn geëvolueerd. Daarbij werd ingegaan op angst en onrust. Hun nieuwe album gaat een stap verder. Het werpt licht op het onderwerp van mislukte relaties op maatschappelijk niveau. De wrijving tussen leiders en volgers, veroorzaakt door machtsmisbruik. De band bracht meerdere video’s uit van het album voor:

“If I zoom in,” zegt gitarist/vocalist Asger Mygind, “The failure is born from unrequited love, grief, manipulative behaviour and insecurity. Connecting it with the album title, one could view the characters portrayed in the lyrics as being witnesses to the dissolution of the bond they have created with people in their lives.”

Asger Mygind (zang/gitaar), Martin Werner (keys), Nicolai Mogensen (bas) en Adam Janzi (drums) zijn VOLA.

Meer informatie: VOLA online

4 mei 2022
In dit bericht: