Eind 2019 laste Van Common een muzikale pauze in. Net voordat de pandemie over de wereld heen kwam en hij weer zeeën van tijd had. En dus ging hij toch weer aan de slag, maar met een nieuw doel: ‘In zijn eentje een volledig album schrijven, produceren en mixen’. Dat is gelukt! Drie jaar naar zijn debuut EP komt Van Common vandaag met zijn nieuwe single Human.

Human is geschreven vanuit isolatie, twijfels en blokkades. Het gaat over het beter willen doen, niet per se voor jezelf, maar voor de mensen om je heen die het beste met je voor hebben.

Van Common is het project van de Nederlandse songwriter en producer Sebastiaan van Ravenhorst, op dit moment gevestigd in Berlijn. Na in verschillende bands te hebben gespeeld als gitarist, zanger en drummer, bracht hij in 2019 zijn debuut EP Time Is A Dream uit. Deze werd warm onthaald, en zorgde ervoor dat Van Common kon spelen in clubs en festivals in alle hoeken van zijn moederland, en een handvol shows in Duitsland, Engeland en de VS. Van Ravenhorst schreef veel muziek tijdens COVID, een periode waarin hij na het overwinnen van persoonlijke issues, zichzelf volledige creatieve vrijheid gaf. Hij werd verliefd op elektronische muziek en besloot meer uptempo en optimistisch te schrijven. Dit is duidelijk terug te horen op de nieuwe muziek.

20 oktober 2022
In dit bericht: