Meer dan tien shows verspreid over het land, lovende kritieken voor ‘Keep It Simple’ 
Het twintigjarige country-, blues- en soultalent Boaz toert in de eerste helft van 2023 met zijn band langs de Nederlandse poppodia. De carrière van de jonge Harlinger heeft zich razendsnel ontwikkeld nadat in september 2022 zijn debuutalbum ‘Keep It Simple’ verscheen en lovend werd ontvangen door media en publiek. In diezelfde periode was hij één van de meest gevraagde artiesten tijdens de meest recente editie van de Popronde. De komende clubtour omvat inmiddels elf shows verspreid over het land, de voorverkoop is gestart.
Dat Boaz – voluit Boaz Roelevink, geboren in Franeker en opgegroeid in Kaapstad – een veelbelovende toekomst voor zich had bleek al in 2020, toen hij als tiener door wist te dringen tot de finale van de SBS6 talentenshow We Want More. Na dat voorlopige hoogtepunt begon hij zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter. Met als resultaat debuutplaat ‘Keep It Simple’, een verzameling gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt.
Naar aanleiding van de release van het album was Boaz te gast bij onder andere radioprogramma’s Giel en Spijkers Met Koppen (NPO Radio 2) en tv-programma Matthijs Gaat Door (NPO 1). “Zijn muziek is diepgeworteld in Amerikaanse muziektradities en Boaz weet daar met het grootste gemak zijn weg in te vinden”, schreef Lust For Life Magazine na het horen van ‘Keep It Simple’.
Boaz clubtour voorjaar 2023
25-03 – Mezz, Breda
31-03 – Paard, Den Haag
16-04 – De Bosuil, Weert
12 december 2022
In dit bericht:
Translate »