Two and a Half Girl is een vijfkoppige band uit Utrecht, opgericht in 2018. Vandaag komt de band met hun debuutalbum ‘Evidence Of A Broken Mind’. De release party is 24 september in de Ekko.

Na een voorjaar vol met shows met Tusky, Fleddy Melculy, Tiny Moving Parts en Beachdog komt het vijftal nu met hun debuutplaat ‘Evidence Of A Broken Mind’, de opvolger van de EP ‘Disconnected’ uit 2020. Ook tijdens de pandemie zat de band niet stil, zo speelden ze meerdere livestreams en kwamen ze met single ’Worse Days’ waarin de corona frustraties om werden gezet tot iets positiefs.

“I can’t get back the years that I’ve been living live so wrong,
But everybody has to fall down before they ever grow strong.”
– Life In Overdrive –

Frustraties omzetten in iets positiefs lijkt een rode draad te zijn in het bestaan van de jonge band. Tekstueel gaat Two and a Half Girl geen gevoelig onderwerp uit de weg. De band durft zichzelf en de luisteraar een spiegel voor te houden, ook als dit beeld niet de gewenste reflectie oplevert. De band is niet bang om zichzelf bloot te geven, zo putten ze inspiratie uit eigen ervaringen en problemen, zoals het taboe rond mentale gezondheid.

Onlangs kwam de band met single ’70’, met bijbehorende videoclip. “We willen iedereen die zich associeert met LGBTQI+ een hart onder de riem steken. Iedereen moet kunnen zijn wie hij/zij/x wilt zijn en houden van wie hij/zij/x wilt houden. Dit wordt in 70 landen niet geaccepteerd of is zelfs verboden: ‘I can’t be myself in 70 countries’. Met de videoclip, opgenomen tijdens Utrecht Pride, willen we het grote contrast laten zien tussen mensen die LGBTQI+ pride vieren en mensen die vechten voor LGBTQI+-rechten over de hele wereld.” – aldus de band.

“What a sick world are we living in,
Where some kind of love is still a sin,
Can you imagine in how many places,
I can’t be myself, can’t show my real face,
In so many countries I still risk punishment,
Or even death penalty by homophobic governments,
I still can’t be myself in 70 countries.”
– 70 –

Voor het schrijven van teksten en het opnemen van gitaar en bas werd een huis op het Franse platteland afgehuurd. Drums werden door Alwin van der Knijff opgenomen in Mailmen Studios, de zang en percussie werd door de band zelf opgenomen in dB’s. De mix werd gedaan door Alwin van der Knijff, master door Pieter Kloos (The Void).

Evidence Of A Broken Mind verschijnt op 16 september 2022 via Suburban Records.

16 september 2022
In dit bericht:
Translate »