Paradiso Melkweg Productiehuis bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt groots gevierd. Op 28 en 29 november organiseert Paradiso Melkweg Productiehuis twee evenementen: één in de Melkweg en één in Paradiso.

Zondagmiddag 28 november in de Melkweg staat in het teken van creatieve makers, grensverleggers en hokjesafbrekers. Zoals rosetta.talks: New Perspectives; een gesprek met Eva van Manen & Josephine Zwaan, de oprichters van rosetta., over hun inclusieve visie over muziekproductie en geven zij een masterclass. Er zal ook een panel plaatsvinden over ‘de artiest van de toekomst’. Tevens zal zangeres, producer en tech innovator Chagall een presentatie en optreden doen waarin zij haar nieuwe installatie B.A.B.Y. tentoon stelt. Op maandagavond 29 november in Paradiso staan de huidige en nieuwe makers van Paradiso Melkweg Productiehuis centraal, met optredens van Anne-Fay, LIONSTORM, Eva van Manen en Kay Slice. Beide evenementen worden afgesloten door Yallah! Yallah!

Sinds de oprichting van Paradiso Melkweg Productiehuis is er veel gebeurd, maar het fundament onveranderd. In 2001 sloegen de poppodia Melkweg en Paradiso de handen ineen vanuit de gedeelde behoefte om meer te doen dan alleen te programmeren, om eigen producties te maken en bovenal om experiment in de popmuziek te faciliteren. Deze unieke samenwerking tussen Paradiso en Melkweg vormt al 20 jaar de basis voor de werkwijze van het productiehuis, waar ongewone combinaties nieuwe perspectieven bieden. Dat leverde in de beginjaren al spannende producties op zoals de Matthäus-Passion als nachtprogramma met Joost van Bellen. Ook was het productiehuis aanjager van een golf nieuwe, experimentele muziektheatermakers als Project Wildeman, Touki Delphine en Nineties Productions.

De filosofie die Paradiso Melkweg Productiehuis op haar producties heeft, wordt ook op de organisatie zelf toegepast. Kennis delen, samenwerken en risico’s durven nemen staan hierbij centraal. In 2021 is FEEDBACK van start gegaan, een project waarin het productiehuis haar kennis en netwerk inzet om nóg meer makers inhoudelijk en op maat te kunnen begeleiden.

Het productiehuis werkt aan haar verscherpte missie om de popsector te verduurzamen. Dat doet ze door actief ruimte te bieden aan artiesten die andere verhalen vertellen op nieuwe manieren. Met een focus op urban/hiphop makers zijn sinds 2015 projecten gerealiseerd als Wat is die MO dan?, een netwerkevent voor jongeren die het willen maken in de urban industrie en rosetta.; het eerste Nederlandse platform voor vrouwelijke en gender non conforming producers, en samenwerkingen met multi-talenten als Anne-Fay, Kay Slice, Someone, Chagall, Eva van Manen en LIONSTORM.

Met het 20-jarig bestaan kijkt het productiehuis niet alleen met trots terug, maar ook vooruit. De missie en visie van het productiehuis is helder: de popsector bestendig en duurzaam maken door te werken met diverse, gewaagde en sterk inhoudelijke makers. Dat blijft ze doen door ruimte te creëren voor experiment, artistieke en zakelijke begeleiding op maat en met diverse makers te werken aan urgente en inhoudelijke thema’s. “Een veelgehoorde opmerking van onze makers is dat ze bij ons voor het eerst het gevoel hebben niet in één hokje te moeten passen. Die vrijheid om grenzen te verleggen en jezelf uit te dagen is precies wat we willen bieden. Daar zijn we erg trots op.” – aldus Lisa van Woersem, directeur Paradiso Melkweg Productiehuis.

Kaarten voor beide evenementen zijn inmiddels in de voorverkoop gegaan.
Ga voor de volledige line-up en meer informatie naar:
www.paradisomelkwegproductiehuis.nl

4 november 2021
In dit bericht: