Persbericht, vrijdag 20 mei 2022

Rock Werchter Encore. Een bisrondje, een extra festivaldag, om de terugkeer van de festivals te vieren. Het plan was en blijft geweldig. Helaas zit het momentum niet mee. De Werchterse festivalorganisatie gaat een uitdaging nooit uit de weg. Van de nood een deugd maken. Het kan. Het programma van TW Classic, op zaterdag 25 juni, met headliner Nick Cave and The Bad Seeds, wordt feestelijk uitgebreid. The Barn en KluB C gaan mee in de mix, net als grotendeels de line-up van Rock Werchter Encore. Werchter viert de festivals met een extralarge versie van TW Classic op zaterdag 25 juni. Stonden al op de affiche: Nick Cave and The Bad Seeds, Placebo, The Smile, Courtney Barnett, Sleaford Mods en Whispering Sons. Florence + the Machine, The Kid Laroi, The Specials, Zwangere Guy, Intergalactic Lovers, Sky Ferreira, AG Club, Sylvie Kreusch en -nieuw op de affiche- Noordkaap zijn er ook bij.  Feest zal het zijn! Tickets voor TW Classic zijn verkrijgbaar via ticketmaster.be.

De goesting om na 2 jaar stilte weer in volle glorie festivals te beleven is groot. Maar er zijn een paar dompers op de feestvreugde. Het consumentenvertrouwen is zoek, de live entertainment sector kampt met personeelstekorten, productiekosten swingen de pan uit. Het extra dagfestival Rock Werchter Encore zou landen op 25.000 festivalgangers. Dat is mooi maar gezien de omstandigheden was omdenken toch de betere optie.  Rock Werchter Encore gaat op in TW Classic. Er wordt niet op één maar drie podia – Main Stage, The Barn, KluB C – ​ geprogrammeerd. De ticketprijs van TW Classic blijft onveranderd. Rock Werchter Encore tickets zijn geldig voor TW Classic.

Herman Schueremans: “Wij zijn creatieve, positief ingestelde ondernemers. Dat hebben we al vaker getoond. We zijn erg blij dat we Florence + the Machine, die met ‘Dance Fever’ net een geweldig album hebben uitgebracht,  en een groot deel van de artiesten die op Rock Wechter Encore zouden staan toch naar het Festivalpark kunnen brengen. TW Classic kent een bijzonder goede verkoop. Er is, mede door de toevoeging van de 2 tenten, echter nog voldoende ticketcapaciteit om beide dagfestivals samen te voegen. Het wordt een prachtige festivaldag.”

Tickets voor TW Classic 2022 zijn te koop via ticketmaster.be. Een ticket kost 96 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop. ​ De aangekochte tickets van Rock Werchter Encore geven toegang tot TW Classic. Wie verhinderd is op zaterdag 25 juni kan via Ticketmaster een terugbetaling van zijn/haar Rock Werchter Encore ticket vragen. Alle praktische info over TW Classic is te vinden op twclassic.be.

Het Festivalpark in Werchter maakt zich op voor drukke en mooie tijden. Op zondag 19 juni is er een uitverkochte Werchter Boutique met Stromae, Gorillaz en meer. Van 30 juni tot 3 juli is er Rock Werchter. Ook al maanden helemaal uitverkocht. Voor TW Classic zijn er nog tickets beschikbaar via ticketmaster.be.

Het blokkenschema van TW Classic 2022:

Over TW Classic
​TW Classic is een festival naar een klassiek en beproefd recept. Het grijpt terug naar de formule die in Werchter gangbaar was tot 1994: een mooie, zomerse dag, een festivalterrein met 1 podium, een fijn en uitbundig publiek en een selecte groep van artiesten met een straf palmares. TW Classic is ondertussen zelf een klassieker geworden. Welluidende namen zoals The Rolling Stones, The Police, Bryan Adams, Lenny Kravitz, Bon Jovi, Sting, Phil Collins, Elton John, Texas, Editors, Depeche Mode, Black Eyed Peas, Robbie Williams, Kraftwerk, Bruce Springsteen & The E Street Band en Guns N’ Roses sierden reeds de affiche van het festival. TW Classic 2022 met headliner Nick Cave And The Bad Seeds vindt op zaterdag 25 juni plaats in het Festivalpark in Werchter. Weet meer over TW Classic via twclassic.be.

23 mei 2022
In dit bericht:
Translate »