Kijk goed op de kaart van West-Afrika en zoek de stad Lomé op, en probeer je in te beelden hoe de muziek van deze omgeving klinkt. Honderd mijl naar het westen ligt Accra, Ghana, waar de highlife-stroming ontstond in de jaren vijftig. Nog eens 160 kilometer naar het oosten ligt Cotonou, de geboorteplaats van het geroemde Orchestre Poly Rythmo. En nóg eens 50 mijl verder kom je Lagos binnen, waar Fela Kuti zijn Afrobeat pionierde.

Al deze voornoemde invloeden borrelen op in de muziek van een van Lomé’s meest toonaangevende bands: Togo All Stars. Zo ook op hun nieuwe single Everybody Get It, afkomstig van het album FA. De tweede langspeler van het gezelschap dat op 27 januari verschijnt via het gerenommeerde Shellshock in het Verenigd Koninkrijk.

Het nummer communiceert een diepe boodschap naar de mens: zichzelf terugvinden en spirituele genezing binnen zichzelf zoeken. Bovendien zet de muziek je onherroepelijk aan tot dansen. Jawel. De Togo All Stars bezorgen u het beste uit Afrika’s heden en verleden; van vadou tot afrobeat, highlife en funk.
Na een succesvolle festivalzomer, met optredens op onder andere Lowlands en Into The Great Wide Open, komen Togo All Stars begin volgend jaar terug voor een Europese tour. 14 shows in krap drie weken, startend op 27 januari in de Muziekgieterij te Maastricht. Er valt nog wel meer over de band en haar muziek te vertellen maar, zoals de jonge bassist Wisdom Lawson Latevi van de Togo All Stars al eens zei: “Too much talking is not good, meet me on stage.”

18 december 2022
In dit bericht:
Translate »