De Amerikaanse superster overleed in haar woonplaats Kussnacht, Zwitserland, na een periode van ernstige gezondheidsproblemen.

 

In de jaren ’60 brak ze door met haar toenmalige partner Ike. Die periode zorgde voor succes maar Ike had ook een zwarte, gewelddadige kant. Uit die periode stammen absolute klassiekers als ‘River Deep – Mountain High’ en natuurlijk ‘Proud Mary’. Na haar scheiding met Ike moest ze als zwarte vrouw zien te overleven en opnieuw haar carrière opbouwen.

 

Dat succes kwam in 1984 met het album Private Dancer, geschreven door Mark Knopfler. Iedereen zal waarschijnlijk nummers als ‘What’s Love Got To Do With It’, ‘Let’s Stay Together’ en de titelsong van dat succesvolle album kunnen meezingen. Maar ook had ze hits samen met David Bowie, Mick Jagger en Eros Ramazotti. Met meer dan 200 miljoen verkochte platen is Tina Turner de best verkopende vrouwelijke artiest tot op heden. Daarnaast heeft de in Tennessee geboren zangeres twaalf Grammy’s gewonnen en is ze opgenomen in de Rock ’n Roll Hall Of Fame.

 

24 mei 2023
In dit bericht:
Translate »