Voor wie het, net als Thijs Boontjes zelf, bijna verleerd was na anderhalve sfeerloze jaren: een lesje à-à-ambiance voor dummies.

Zijn nieuwste single is een pamflet om de avonden en nachten weer te benutten voor waar ze werkelijk voor gemaakt zijn. We hebben lang genoeg gewacht, “vergeet dit halve etmaal”, het wordt immers pas gezellig wanneer de zon onder is. Nederlandstalige oorwurmpop met karakter, dankzij Boontjes’ scherpe pen en niet te vergeten zijn Dans- en Showorkest bestaande uit de crème de la crème van de vaderlandse popmuziek. En omdat het Vlaamse woord voor gezelligheid minstens zo fijn klinkt met een noordelijke tongval: Ambiance!

Over Thijs Boontjes
Thijs Boontjes leerde de kneepjes bij King Jack, Anouk en Douwe Bob, maar vond al snel zijn eigen weg. En onder de groene hemel in de blauwe zon trekt het Dans- en Showorkest van Thijs richting het eind van de regenboog. Zijn theatrale benadering van popcultuur in de volle breedte blijkt een gouden formule. Ergens tussen volkszanger en rockster in weet hij café en boutiquefestival te verenigen. Waar Thijs komt wordt gedanst, geklapt en genoten.

Dat is ook de media niet ontgaan. Thijs Boontjes is gast bij programma’s als All You Need Is Love, De Wereld Draait Door, M en de radioshow van Sander Hoogendoorn. De cover van Lionel Ritchie’s All Night Long is inmiddels al een Nederlandstalige evergreen. Thijs maakt Rock & LOL en is daarmee ons aller Boontje.

à-à-ambiance LIVE

  • 09 dec. Gebr. De Nobel Leiden
  • 10 dec. VERA Groningen
  • 11 dec. De Helling Utrecht
  • 15 dec. Het Paard Den Haag
  • 17 dec. Kroepoekfabriek Vlaardingen
  • 18 dec. Bibelot Dordrecht
31 oktober 2021
In dit bericht: