The Visual, het project rondom de Nederlandse singer-songwriter Amor van Rij, heeft vandaag hun nieuwe album A Night By The Shore in eigen beheer uitgekomen. Ter aankondiging van de plaat zijn eerder al singles Radio Silence, It’s Simple and It’s Plain, Stolen Moments en Flying Angels verschenen.

A Night By The Shore is het derde album van The Visual en klinkt experimenteler dan op de voorgaande platen, maar ook poppier en toegankelijker dan voorheen. Op de plaat verruilt The Visual melancholie voor avontuur en opwinding. De chemie met bandleden Timon Persoon (synths/elektronica), Django Trienes (gitaar/effecten) en Christophe Claeys (drums/percussie) vormt het uitgangspunt voor verschillende experimenten met synths en elektronica.

Na ongeveer een jaar voor de pandemie van Amsterdam naar Antwerpen te zijn verhuisd, heeft Amor kennis gemaakt met een gemeenschap van gelijkgestemde kunstenaars en individuen. Deze nieuwe verbindingen bleken zowel een sociaal vangnet als bevestiging dat creativiteit zich niet laat temmen door conventies.

“Deze plaat gaat over jezelf uit de donkere dagen halen en visualiseren wat er nodig is om gelukkig te worden. Niet op een pedante manier, maar door simpelweg dingen in vraag te stellen. Alle mensen die ik bewonder, waren eenlingen en buitenbeentjes. Dit is dus mijn wereld, en dit is hoe ik ervoor kies om het vorm te geven.”

12 november 2022
In dit bericht: