De succesvolle Groningse gitaarband The Vices heeft vandaag hun EP Strange Again uitgebracht. Deze EP, die zowel op vinyl beschikbaar is als ook digitaal te beluisteren is, bevat de gloednieuwe single Thousand Faces evenals de eerder verschenen tracks Tomorrow I’ll Be, I Had A Name en Strange Again.

Strange Again gaat over een verstoorde onrust en het najagen van verkeerde dingen. Moet alles altijd beter? Wat is beter? En hoe kom ik daar? Verder worden er zijwegen genomen naar filosofische vraagstukken die altijd leiden tot meer vragen dan antwoorden. Betekent dat dan nog meer onrust?

Nee… Uiteindelijk komt de band tot de conclusie dat je het allemaal niet te serieus moet nemen. Zoals frontman Floris van Luijtelaar zegt: “Ga op je bek, geniet, wees eerlijk naar jezelf en de buitenwereld en wees vooral jezelf. Dan kan je zo leven als je wil.”

Deze EP release is de opwarmer voor het tweede album van The Vices dat in het eerste kwartaal van volgend jaar verschijnt en is de opvolger van de zeer goed ontvangen debuutplaat Looking For Faces (2021).

Ook op live gebied heeft het viertal weer flinke meters gemaakt de afgelopen tijd. Zo waren ze voor een aantal (inter)nationale concerten de vaste support van Nothing But Thieves, stonden ze op Best Kept Secret, werden ze uitgenodigd voor het Hongaarse mega-festival Sziget én vroeg Kensington de jongens om 3 van hun recente afscheid shows in Ziggo Dome te openen.

In maart en april ’23 staat de Spit It Out tour gepland. De speeldata zijn:

  • 23/03/23 – Maassilo, Rotterdam
  • 30/03/23 – TivoliVredenburg, Utrecht
18 september 2022
In dit bericht: