De Britse zanger Terry Hall is op 63 jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend als zanger en songwriter van The Specials. Deze band was de grondlegger van de Europese ska muziek.  een muziekstroming dat van Jamaica komt, waarbij funk, reggea en een dansbaar ritme bijelkaar komen. Het was de revival waarmee the Specials in de jaren 80 UK en Europa mee veroverden. ‘Too Much Too Young’, ‘Ghosttown’ en ‘A Message To Rudy’ werden klassiekers.
Daar waar Madness,  the Selecter en Bad Manners hen in hun voetspoorden volgden.  De maatschappelijke teksten gingen gepaard met de grappige dansjes die  iedereen toentertijd deed.
Vorig jaar verscheen een Protest album en twee jaar eerder een verzamel album, Encore met nieuw en good old songs van The Specials.

Maar Hall was meer dan the Specials. Zijn songs en hits waren te horen in de bands die hij na The Specials startte. Fun Boy Three met Bananarama kenden hits als It Ain’t  What You Do” en ‘Really Saying Something’ en ‘Our Lipse Are Sealed’.
Na de minder bekende acts als The Colourfields met de hit ‘Thinking of You’, Terry, Blair & Anouchka met de hit ‘Missing’ wist Hall met Eurithmic gitarist en producer Dave Stewart zijn beste album  onder de naam Vegas te maken. het album kende minder succes maar scoorde hits met ‘Possessed’ en ‘She’.
Na enkele solo album wist hij met Dub Pistols en Gorillaz de hits ‘911’ en ‘Lil Dub Chefin’ te scoren.

Hall overleed na een kort ziekbed op 18 december 2022.

 

20 december 2022
In dit bericht:
Translate »