Persbericht, woensdag 25 mei 2022

De Bredase rock/metalband The King’s Head is terug met 2 nieuwe singles na de release van het gelijknamige debuutalbum in 2020 door het Italiaanse label WormHoleDeath.

De muziek van The King’s Head is zo divers als de geschiedenis van rockmuziek zelf. Het staat bol van klassieke rock, sludge, grunge en metal, afgerond met een progressieve inslag. De donkere, melodische samenzang neemt je terug naar het moment dat de grote alternatieve rockbands de maat sloegen aan het einde van het vorige millennium. Het zware werk dat is verweven met deze invloeden verraadt de diepe liefde voor metal die onder de leden gedeeld wordt.

Break the Frame
Het is altijd afwachten of een machine die een tijd lang stil heeft gestaan nog werkt als de knop wordt ingedrukt. Maar gelukkig…alles doet het nog.
Met trots presenteren wij 2 nieuwe nummers. Beide nummers namen we afgelopen jaar op, precies op de grens tussen Nederland en België in de legendarische Studio 195, het rijk van underground baas Patrick Delabie (Betty Ford Clinic, Specimen, Ford’s Imaginary Inferno, Scoundrels).
Het eerste nummer, Break The Frame trekt de muzikale lijn, gelijke delen rock en metal, meerstemmige zang en een progressieve insteek, verder die we hebben ingezet op ons debuut.

Dam that River (Alice in Chains cover)
Het tweede nummer is een hommage. Dam That River van Alice in Chains.
Deze band is er niet alleen medeverantwoordelijk voor dat wij in onze puberjaren zelf de instrumenten oppakte, ze beïnvloeden tot op de dag van vandaag ons muzikale pad. Hopelijk heeft het opgeleverd wat wij voor ogen hadden. Een welgemeend eerbetoon.

Meer info: The King’s Head online

27 mei 2022
In dit bericht: