The Hillbilly Moonshiners, de populaire party en country band, viert dit jaar hun tienjarig jubileum met een gloednieuw album: ‘The Very Best Yet’.
Het album bevat een unieke verzameling met nieuwe versies van songs die in het afgelopen decenium uitgebracht zijn. De nieuwe single ‘Black Or White’ is nu overal te beluisteren, en het volledige album verschijnt in september. Vanavond speelt de band op Concert at Sea.
The Hillbilly Moonshiners is een echte live band. Dat blijkt als je de tourlijst van de afgelopen jaren bekijkt. De band tourde door heel Europa, stond meerdere malen op Sziget Festival in Hongarije en op Nederlandse festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Huntenpop en speelde vrijwel alle Nederlandse poppodia plat. In de video die de band bij de single ‘Black Or White’ uitbrengt zijn beelden te zien van optredens die de band door de jaren gegeven heeft.
Naast optreden was de band ook regelmatig in de studio te vinden. Het afgelopen decennium heeft de band diverse singles uitgebracht, en het tienjarig jubileum leek een mooi moment om al deze singles te bundelen op een verzamel album.
Hierbij werd wederom de samenwerking met vooraanstaande producers en studios aangegaan. Zo werkte de band in het verleden onder meer met Fred Kevorkian, bekend van zijn werk met Eric Clapton, U2, Willie Nelson. Voor het nieuwe album ‘The Very Best Yet’ werkte de band samen met Sam Moses, die eerder al werkte met grootheden als Dolly Parton en Jelly Roll. Daarnaast werden er nieuwe opnamen gemaakt in de Tracksuit Studios in Heerlen. Het artwork voor het nieuwe album werd verzorgd door Sander Ettema.
’The Very Best Yet’ verschijnt digitaal op vrijdag 6 september, en later die maand zal het album ook als fysieke uitgave verkrijgbaar zijn. Deze zomer is de band nog te zien op onder meer Zwarte Cross, Hoge Bomen Festival, en geeft de band een aantal shows in Duitsland.

29 juni 2024
In dit bericht:
Translate »