The Endless Coloured Ways – The Songs Of Nick Drake“, een verzameling van drieëntwintig van Nick Drake’s meest geliefde nummers, liefdevol uitgevoerd en opnieuw bedacht door tweeëndertig van de meest getalenteerde artiesten uit het muzikale spectrum, wordt op 7 juli uitgebracht via Chrysalis Records. “Luisteraars die vanavond afstemden op de Steve Lamacq-show op 6 Music, konden getuigen zijn van de aanstaande wonderen tijdens de première van Fontaines D.C.’s ectoplasmatische ontploffing van “’Cello Song op de Britse radio.” Inmiddels is deze ook gedeeld op het www, hoor het hier…
Conor Deegan van Fontaines D.C. vertelt over de track:

“ We recorded this version of cello song with Guy and Barney in the winter of 2021. It was a quiet moment just after the pandemic had ended, but before we’d release our third album, Skinty Fia, and head off into the world touring for over a year. I remember Guy’s passion filling the room, coming up with lots of ideas and singing them to us. Barney was a great collaborator for Guy and a diligent engineer,  who made all of these ideas possible. When the day was over we went to a bar and I never saw someone sink Guinness as quick or as casual as Guy.”

Dit album is het geesteskind van Cally Callomon, manager van het Nick Drake Estate en Jeremy Lascelles, mede-oprichter van Blue Raincoat Music en CEO van Chrysalis Records. “The Endless Coloured Ways” bevat opnames van onder andere Fontaines D.C., Let’s Eat Grandma, John Grant , Self Esteem, Emeli Sandé, Guy Garvey, David Gray en nog veel meer. In de aanloop naar de release van het album zal Chrysalis een selecte serie dubbelzijdige 7-inch singles in beperkte oplage uitbrengen. De serie wordt gecompleteerd met een bonus disc bestaande uit een prachtige, nooit eerder uitgebrachte opname van Nick Drake die het Bob Dylan nummer ‘Tomorrow Is A long Time’ zingt.

Het album is onderverdeeld over vier seizoenen en de tracklist is als volgt:

Seizoen 1:

1) The Wandering Hearts – Voice From A Mountain (prelude)

2) Fontaines DC – ‘Cello Song

3) Camille – Hazey Jane II

4) Mike Lindsay feat. Guy Garvey – Saturday Sun

5) Bombay Bicycle Club and The Staves – Road

6) Let’s Eat Grandma – From The Morning

7) David Gray – Place To Be

 

Seizoen 2:

8) John Parish and Aldous Harding – Three Hours

9) Stick In The Wheel – Parasite

10) Ben Harper – Time Has Told Me

11) Emeli Sandé – One Of These Things First

12) Karine Polwart and Kris Drever – Northern Sky

13) Craig Armstrong feat. Self Esteem – Black Eyed Dog

 

Seizoen 3:

1) Bombay Bicycle Club and The Staves – Road (reprise)

2) Nadia Reid – Poor Boy

3) Christian Lee Hutson feat. Elanor Moss – Which Will

4) Skullcrusher and Gia Margaret – Harvest Breed

5) Katherine Priddy – I Think They’re Leaving Me Behind

6) AURORA – Pink Moon

7) Joe Henry and Meshell Ndegeocello – Time Of No Reply

 

Seizoen 4:

8) Feist – River Man

9) Liz Phair – Free Ride

10) Philip Selway – Fly

11) John Grant – Day Is Done

12) The Wandering Hearts – Voice From A Mountain

Sprekend over de inspiratie achter het maken van de plaat, zegt Jeremy: “Cally en ik begonnen aan deze onderneming met één simpele opdracht aan elk van de artiesten – dat ze de originele opname van Nick negeren en het nummer opnieuw uitvinden in hun eigen unieke stijl. Het was echt overweldigend om zoveel soortgelijke reacties te horen, waarbij iedereen zei hoe belangrijk Nicks muziek voor hen was en hoe graag ze deel wilden uitmaken van dit project. Toen de resultaten één voor één binnenkwamen, waren we enthousiast over de genialiteit en vindingrijkheid die elke artiest had laten zien. Ze hadden precies gedaan waar we op hoopten: ze hadden zich het nummer eigen gemaakt.

Nick Drake was niet zo bezig met het promoten van zichzelf als artiest, maar ik denk dat hij dolblij zou zijn geweest als zijn kunst opnieuw werd bekeken en gepromoot door zoveel levendige en getalenteerde artiesten. Jeremy en ik vonden het ook cruciaal dat het album zou vloeien, als een samenhangende luisterervaring, in tegenstelling tot een galerij met afzonderlijke exposities. Of we in deze twee ambities zijn geslaagd, kan alleen de luisteraar zeggen. We zijn vereerd en zo dankbaar voor al onze vrienden, oud en nieuw, die hebben deelgenomen aan het maken van deze prachtige set.” Cally Callomon.

 

1 maart 2023
In dit bericht:
Translate »