Op 28 oktober 2019, vlak voor Halloween, speelde de legendarische Engelse horrorpunk-band The Damned op het podium van het prestigieuze Palladium Theater in Londen voor een speciale muzikale en theatrale show – met nummers uit hun 40 jaar lange carrière. Ter ere van de release van het live-album van deze avond vertonen we deze avond het hele concert op het witte doek!

‘A Night Of A Thousand Vampires’ brengt de punkers van het eerste uur samen met de Britse jaren ’80 tv-serie ‘Hammer House of Horror’ en artiesten van The Circus of Horrors. Zowel de band als het publiek is verkleed als vampiers en klassiekers als ‘Neat Neat Neat’ en ‘Wait For the Blackout’ en unieke versies van covers als ‘People Are Strange’ en ‘Eliose’ worden gespeeld te midden van vuurvreters en trapezeartiesten. Een avond om niet te vergeten voor iedereen onder de levenden….en de ondoden!

The Damned leidde samen met bands als Sex Pistols en The Clash de Britse punkbeweging in de jaren 70. Inmiddels kan je The Damned wel de wijze heren van de punk noemen. Gelukkig is er tegenwoordig nog genoeg om tegen aan te schoppen en dat doet de band dan ook nog vol overgave. Na een paar line-up wisselingen speelt The Damned nog altijd met de twee originele leden, leadzanger Dave Vanian en lead-gitarist Captain Sensible, die er vanaf de oprichting in 1976 (!!) bij zijn. Deze show was ook een afscheid voor drummer Pinch, zijn laatste optreden met zijn kompanen na 20 jaar.

20 oktober 2022
In dit bericht: