Emmen, maandag 12 september 2022

Een avond met The Analogues staat garant voor een muzikale avond van de hoogste kwaliteit. Het concept kennen we inmiddels. Bart van Poppel en Fred Gehring hebben fantastische muzikanten om zich heen verzameld. Voormalig Loïs Lane- en Tambourine-gitarist Jac Bico, Moke-gitarist Felix Maginn en de Groninger Diederik Nomden van Daryll-Ann, leven zich uit met de songs van hun helden The Beatles.

Dit theaterseizoen gaat de tour weer helemaal los en heeft het een ‘Best of’ thema gekregen, ‘Hello, Goodbye’, vernoemd naar het gelijknamige nummer uit 1967. Het is een ‘Best of’ van alle albums die de Beatles zelf nooit live hebben gespeeld, met uitzondering van de nummers van het rooftop concert in Londen natuurlijk.

De band heeft net hun Sideshow-album gereleased, een album met louter eigen werk. De verwachting was dat er ook van dit album songs gespeeld zouden worden, maar helaas. De songs van het Sideshow-album, zoals ‘Say That You Will’, ‘Magnetic Fields’ en ‘Can’t Figure It Out’, hadden uitstekend in deze show gepast.

The Analogues spelen op safe met ‘All You Need Is Love’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘Lady Madonna’. Toch brengt men ook de wat minder bekende deuntjes, ‘Being For The Benefit Of Mr. Kite’, ‘Day Tripper’ en ‘Piggies’. Een trip door memory lane. Het zal  menigeen thuis weer in de kast doen duiken. Jan van der Meij schuift aan voor diverse numers, Merijn van Haren doet mee met de rocksongs ‘Birthday’ en ‘Helter Skelter’.

Het is inmiddels niets nieuws meer, maar nog altijd zeer vermakelijk. Het geeft de ongekende klasse van The Beatles weer, en de droom die deze heren hebben verwezenlijkt. De meegekomen strijkers, percussie en blazers maken van dit concert van The Analogues nog steeds een waar feestje!


Copy-edit: 14-9-2022

13 september 2022
In dit bericht:
Translate »