Persbericht, woensdag 9 maart 2022

Viv – de tweede LP van de Californische rock-‘n-roll-unit SPICE – breidt hun palet van beschadigde volksliederen en verslavingspoëtica uit met een meer bruisend, visceraal geluid, gedestilleerd uit jaren in de loopgraven van bands, splitsingen en pannes. “Viv” staat gepland voor release op 20 mei via Dais Records en hiermee zet SPICE hun opwaartse traject voort vanaf hun titelloze debuut en 2021’s 7inch “A Better Treatment b/w Everyone Gets In”.

“Viv” opent met de knaller “Recovery” en pint SPICE vast op hun stormachtige, verweerde beste zelf, met dreunende drums en East Bay-riffs die door je speakers glijden in een rotsverschuiving van vervoering, spijt en gekneusde melodie. De eerste single van het album, “Any Day Now”, omarmt het versnipperde pop-potentieel van de groep. Wat deze nummers over verschillende energieën en arrangementen verenigt en doet ontbranden, is hun specifieke gevoel voor emotie. Ruwheid verfijnd tot afrekeningen, naderende waarheid, geboren uit koude ochtenden, pech en te veel verkeerde afslagen. Wakker worden waar je niet hoort te zijn, een leven leiden dat je niet herkent. Met de geluidstechniek door Jack Shirley en gemixt/gemasterd door Sam Pura in Oakland, bereikt de mix die zeldzame balans van elk element dat verheven maar duidelijk is, met stemmen, strijkers en drums die elk de ruimte krijgen om parallelle paden te banen. De video geschoten door SPICE, edit door Brian Sowell en geskate door Tony Walker, is nu uit en zie je hier.

SPICE-zanger Ross Farrar legt de chemie op Viv zeer beknopt uit: “We kwamen allemaal in een kamer en dit is wat eruit kwam.” Viv, genoemd naar een voorloperproject van bassist Cody Sullivan en violist Victoria Skudlarek, verwijst ook naar bredere noties van vividness, sonic, visual, en anderszins. Het staat vast dat menig luisteraar van Viv die chemie beter kan uitleggen.

9 maart 2022
In dit bericht:
Translate »