n de jaren ’90 vierde Jan James al successen met albums als “Last Train”, “Soul Desire” en “Color Of The Rose” op het gerenommeerde Provogue label. Decennia later is Jan James er nog steeds en heeft ze inmiddels een forse catalogus opgebouwd.

Ze vertolkte ooit de rol van Janis Joplin, deelde podia met artiesten als B.B. King, James Brown en John Mayall en is nog steeds een zangeres om rekening mee te houden.

Touren zat er in die periode om bekende redenen niet in maar dat is nu gelukkig weer anders. Jan James en haar partner, songwriter en gitarist Craig Calvert spelen blues, soul, rock-n-roll, they got it all.

Het in 2020 verschenen “Justify” kreeg prima kritieken. In het voorjaar van 2023 verschijnt haar twaalfde album.
Een aantal quotes uit de recensies van “Justify”:

“Ze doet niet onder voor Beth Hart, met wie ze voorts gemeen heeft zowel te excelleren in stompende bluesrockers als slepende ballads.” (Lust For Live, juni 2020)

“De vertrouwde stem heeft in al die jaren niets aan soul ingeboet.” (Heaven, mei/juni 2020)

“Deze CD is een presentatie van haar talent van het begin tot het einde. Een meer dan geslaagde schijf.” (Back to The Roots, mei 2020)

Shows:

In Nederland zullen Jan James en Craig Calvert worden begeleid door Richard van Bergen (gitaar), Bart Kamp (bas) en Jody van Ooijen (drums). Deze drie muzikanten spelen ook in Blind B’ & the Visionairs.

In januari is Jan James met band op volgende Nederlandse podia te zien:

woensdag 25 januari: Den Haag – Musicon
donderdag 26 januari: Zaandam – Flux
vrijdag 27 januari: Sneek – Bolwerk
zaterdag 28 januari: Breda – De Beyerd
zondag 29 januari: Amen – De Amer (’s middags)

12 januari 2023
In dit bericht:
Translate »