Tilburg, vrijdag 23 december 2022

Vrijdag 23 december; de dag voor kerst en dus misschien toch wel een wat vreemde dag om een concert te geven. Toch staat Snelle met zijn Lieve Jongens Band vanavond op het programma en is de grote zaal van Poppodium 013 bijna uitverkocht.

Een breed publiek
Jonge fans met hun ouders, tieners, volwassenen, het is een gemêleerd gezelschap vanavond in de Main in 013. Stipt negen uur is het dan zover en betreed de zeskoppige band én Snelle het podium. Diffuus licht zorgt voor een intieme stemming als ‘5 voor 12’, ‘Niks Mee Te Maken’ en ‘Misfit’ de zaal in drijven. Allemaal relatief nieuwe nummers die waarschijnlijk een plekje zullen krijgen op een nieuw album de 27 jarige Lars Bos, alias Snelle. De uiterst sympathieke zanger heeft zich de afgelopen jaren doorontwikkeld en spreekt inmiddels een zeer breed publiek aan met zijn Nederlandstalige liedjes.

Een feestje in de zaal
Snelle kent inmiddels het klappen van de zweep en bouwt zijn show knap op waarbij er constant de connectie met het publiek is. Het “gastoptreden” van de zevenjarige Saar is wat dat betreft het hoogtepunt waarbij Snelle op een hele subtiele en persoonlijke manier de kleuter op haar gemakt stelt op dat toch wel grote podium. Verder is het opvallen dat de setlist nadrukkelijk nieuw werk bevat en nummers van zijn debuut 24 en zijn laatste album Lars. Anderzijds niet vreemd want nummers als ‘Reünie’, ‘Pizza Ananas’ en ‘Blijven Slapen’ worden door de zaal omarmt en vol enthousiasme meegezongen. Bij ‘Smoorverliefd’ dat het feestje compleet maakt, gaat de laatste twijfelaar in de zaal nog om en Snelle voelt aan dat hij zelfs het nog niet uitgebrachte ‘Ik Kom Naar Huis’ hier kan uitproberen.

Snelle overtuigd en het publiek omarmt hem
Natuurlijk is er de verwijzing naar de beginperiode van zijn carrière (“vonden jullie de oude Snelle “Harder”?) en is er een fraai akoestisch setje met een fraaie versie van ‘Door de Drank’ en je voelt gaandeweg de spanning stijgen. Ook Snelle heeft mooie en lovende woorden voor deze poptempel waar hij al eerder stond en die hij als de beste zaal van Nederland betiteld. Bij ‘In De Schuur’ is de zaal helemaal om en als hij met ‘Blijven Slapen’ afscheid neemt weet je dat hij nog één keer terugkomt. De encore bestaat uit ’Overkant’ en nog één keer gaat het publiek helemaal los. In een rubberboot met daarin bassist Dennis wordt een eigen interpretatie gegeven aan “crowdsurfen” maar in het bootje stuurt het publiek over hun hoofden Dennis veilig naar de overkant…….. Op deze avond weet Snelle te overtuigen en laat hij het publiek met een glimlach huiswaarts keren. Gelukkig zonder kerstliedjes.

28 december 2022
In dit bericht: