Tilburg, maandag 29 augustus 2022

De “Main”-zaal in Poppodium 013 is vanavond gereserveerd voor de Amerikaanse Sheila Cecilia Escovedo, die wij natuurlijk beter kennen als Sheila E; de zangeres en percussioniste die halverwege de jaren ’80 een aantal grote hits scoorde én natuurlijk een tijdje de partner was van de legendarische Prince.  Het voorprogramma werd door de Nederlandse Jared Grand verzorgd die later ook in de zaal stond te genieten van deze toch wel legendarische zangeres.

Ze heeft de X-factor!

Rond de klok van negen betreedt de band het podium in stemmig witte kleding waarna het de beurt is aan de “Grande Dame” om haar acte de préséance te geven. Opener ‘Holly Rock’ en ‘The Belle Of St. Mark’ zorgen dat de sfeer er meteen goed in zit want laat dat maar aan deze rasartieste over. Sheila E neemt meteen het initiatief, zoekt contact met het publiek en zorgt met haar X-factor én haar jarenlange podiumervaring dat de stemming na twee nummers al uitgelaten is. Ze neemt het publiek als het ware mee door haar leven en vertelt openhartig hoe ze in 1982 uitgenodigd werd om op tournee te gaan met Marvin Gaye en hoe ze tijdens haar eerste auditie een foute noot sloeg. Ook muziek uit haar beginperiode mag natuurlijk niet ontbreken alsmede die van enkele grote inspiratiebronnen zoals de al eerder genoemde Marvin Gaye. Met het funky ‘If I Ever Lose This Heaven’ en ‘I’ll Take You There’ bespeelt Sheila E het publiek op een geraffineerde wijze en komt de zaal tot een waar kookpunt.

Funky in 013

Dat Sheila E al jarenlang meedraait is wel duidelijk; ze maakt van een Coca Cola flesje een instrument, staat steeds in verbinding met het publiek en neemt ons mee terug naar haar jeugd als ze van haar vader lessen krijgt hoe de Conga te bespelen. Een solo mag natuurlijk niet ontbreken, tot groot enthousiasme van het publiek dat één van haar grootste hits, ‘A Love Bizarre’, collectief omarmt. Het feit dat ze lang in “The Bay Area” rondom San Francisco woont vertaalt ze in het funky  ‘Oakland In D House’ en haar Creools/Cherokee bloed krijgt gestalte in de klassieker ‘When The Saints Go Marchin’ In’ en wordt door het publiek luidkeels meegezongen. Bij ‘You Are My Baby’ vraagt ze zelfs of ze het publiek in mag komen; er wordt spontaan een cirkel in de zaal gevormd en Sheila E, met gitaar, brengt de zaal in verroering door dit nummer tussen het publiek te spelen.

Eén moment van bezinning!

Met de klassieker ‘What The World Needs Now’, vooral bekend in de uitvoering van. Dionne Warwick, vraagt de Amerikaanse aandacht voor de situatie in onze wereld en is er een moment van bezinning, waarna ze samen met haar geweldige band nog één keer aanzet voor een finale. Met ‘Baby I’m A Star’ als voorbode kan natuurlijk dat ene nummer niet ontbreken; ‘The Glamorous Life’ is de absolute finale waarna de gitaar (compleet met Prince-teken) als triomf de lucht in wordt gestoken. Deze maandag bewijst de 64-jarige Sheila Escovedo dat ze nog steeds in staat is om een puike show neer te zetten. Ze windt het aanwezige publiek moeiteloos om haar vinger maar is naast performer bovenal nog een begenadigd zangeres en instrumentalist. Het aanwezige publiek keert na bijna anderhalf uur moe en voldaan van het dansen en meezingen huiswaarts.

1 september 2022
In dit bericht:
Translate »