Tilburg, zondag 30 april 2023

 

Vanavond keert Selah Sue terug naar Poppodium 013 in Tilburg. Ze stond hier al vaker en zo vlakbij de Belgische grens zal het voor Sanne Putseys als een thuiswedstrijd voelen. De opening wordt verzorgd door Pxprle Jazz maar de act kan de zaal nog niet echt in verroering brengen. Om stipt negen uur komen dan de bandleden het podium op en horen we de eerste klanken van ‘Just Because I Do’. We horen ook de stem van Selah maar we tasten even in het duister waar ze is! Maar halverwege het nummer is ze daar eindelijk. Gekleed als een echte diva met een kleurrijke mantel met op de achterkant “Persona” gedrukt trekt ze onmiddellijk de aandacht. Ze schakelt met ‘Black Part Love’ en ‘Catch My Drift’ meteen door en je voelt de zaal bewegen op de bekende R&B en Soul die haar sound zo typeert. De vierkoppige band en de drie achtergrondzangeressen staan als een halve cirkel achter haar opgesteld want als iets al snel duidelijk is, dan is het dat Selah Sue het middelpunt vanavond is.

 

Zelfverzekerd en energiek!

Na de sterke opening is daar het nummer waarmee het volgens Sanne Putseys allemaal mee begon en een swingende versie van ‘Raggamuffin’ volgt. Hierna is er even ruimte om contact met het publiek te maken en vertelt ze ook wel over de moeilijke periodes in haar leven. Want het is toch wel belangrijk dat “uzelf u graag ziet hè”! Een vurige versie van ‘Piece Of  Mind’ is het gevolg en langzamerhand bekruipt ons het gevoel dat Sanne toch een soort van gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Ze is zelfverzekerd, gebruikt energiek het hele podium en zoekt duidelijk de interactie met het publiek. Geen spoor van eventuele zenuwen of eventuele twijfels aan zichzelf. Daarnaast staat haar band als een huis en voegen de drie zangeressen absoluut iets toe. De akoestische versie van ‘Fyah Fyah’ is een eerste rustmoment maar met de Blues-achtige uitvoering van ‘All The Way Down’ maakt Selah met haar band echt indruk en gooit ze het laatste stukje schroom van zich af. Richting het einde van het nummer verlaat Selah met haar achtergrondzangeressen het podium en trakteert gitarist Dries Hendriks ons op een prachtige solo. De gebroken snaar neemt hij voor lief en ook met vijf snaren brengt hij het nummer tot een prachtig einde.

 

(tekst verder onder video)

 

Een nieuwe diva

Met een andere mantel betreedt Selah weer het podium en met het soepele ‘On The Table’, de hit ‘Alone’ en ‘Together’ wordt de denkbeeldige temperatuur in 013 opgevoerd. Sanne is energiek, danst naar hartenlust rond en met de achtergrondzangeressen laat ze een fraai stukje “girlpower” zien en horen. De nadruk van de setlist vanavond ligt duidelijk op haar debuutalbum en haar laatste release Persona dat vorig jaar uitkwam.  Met ‘Kingdom’ en ‘Pills’, ook afkomstig van dat laatste album, wordt de avond vooralsnog afgesloten. Want zoals altijd weten we dat er nog een “encore” komt. Met een akoestische gitaar komt Selah Sue terug op het podium en gaat het gesprek aan met het enthousiaste publiek. Verbaasd is ze als ze het aantal handen in de lucht ziet op haar vraag wie er uit België afkomstig is. “Ah maj!”. Als verrassing vraag ze welk nummer ze moet gaan spelen. Er wordt van alles vanuit het publiek geroepen en het wordt na wikken en wegen een innemende akoestische versie van ‘Explanations’. Maar natuurlijk mag ook vanavond ‘This World’ niet ontbreken en met een uitgesponnen en meer dan tien minuten durende versie die uitmondt in een jamachtige sessie met een uiterst hoge intensiteit wordt de avond afgesloten. In de zaal is er dan al lang geen twijfel meer; Selah Sue is de nieuwe diva.

 

2 mei 2023
In dit bericht:
Translate »