Persbericht, vrijdag 8 juli 2022

Het is een tijdje geleden dat we iets van ze gehoord hebben, maar het broederschap van Rosemary’s Sons is weer bij elkaar gekomen om nieuwe ideeën uit te wisselen en songs te schrijven. Met een nieuw, vierde album als resultaat: Take the day, own the night.

Vandaag, 8 juli zal de eerste single ‘Come as the rain’ worden gereleased en maandelijks zullen de albumtracks op digitale platforms als Spotify worden geüpload met als plan om nog enkele hiervan als single uit te brengen.

Na 3 succesvolle en veelgeprezen albums en tours stoppen Rosemary’s Sons in 2010. Het muziekklimaat was veranderd en zij ook. 10 jaar intensief leven in en voor de muziek was genoeg voor het broederschap. Maarten van Damme stapte over naar Racoon, een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de afgelopen 20 jaar. Thomas Lina zette zijn lang gekoesterde solocarrière voort. Ad van Halteren, Bart Herber en Martijn Hagens trokken zich terug uit de muziek business om andere doelen in het leven na te streven.

Maar na 10 jaar was de muzikale innerlijke behoefte van deze 3 oprichters van Rosemary’s Sons (Ad van Halteren, Martijn Hagens en Bart Herber) de reden om de draad weer op te pakken. Met als resultaat het nieuwe album “Take the day, own the night”, geproduceerd door Joost van den Broek bekend van zijn internationaal geprezen werk. De rootsrockers van voorheen zijn een rockroute ingeslagen die perfect bij hen past. Met hun Amerikaanse sound en verhalende songwriting gaan The Sons op een eigentijdse manier terug naar het allereerste begin. Hun volwassen kijk op het leven vertaalt zich via tastbare emoties in een eerlijk en toegankelijk poprockalbum.

Bart Herber licht toe: “We wilden bewust een echt poprockalbum maken, waarbij alles wat je hoort ook gespeeld is door ons en onze gastmuzikanten. Geen elektronica en samples, dat past niet in de benadering van onze Amerikaans georiënteerde  poprocksongs. Daarnaast gaan onze verhalen echt over het leven zoals we dat nu ervaren, in al zijn facetten.”

In 2022 zullen The Sons enkele optredens geven, o.a. op Breda Barst waarna de release van het album (verwacht februari 2023) met energieke liveshows zal worden ondersteund.

Discografie
In 2002  brengt de band “Shine” (feat. Ilse DeLange) uit. Het staat 2 weken op 1 in Cyber top 100 en haalt de 34e plaats in de Nederlandse single Top 100. Het album “All In Hand” (geproduceerd door Oscar Holleman voor Warner Music) dat daarop volgt haalt de 30e plaats in de Nederlandse album Top 100. Drie jaar later in 2005 komt “St Eleanor’s Park” (geproduceerd door Oscar Holleman voor V2 Records) uit en bereikt positie 45 in de Nederlandse album Top100. Het in 2009 uitgebrachte “Home Sweet Home” (geproduceerd door Patrick van Hofwegen voor CNR Entertainment) kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse alternatieve Top 30 en behaalde als hoogste positie nummer 78 in de Nederlandse album Top 100.

Live
Rosemary’s Sons deelde het podium met o.a. Bon Jovi, Bryan Adams, Bush, The Cranberries, Bløf, De Dijk, Krezip en Ilse DeLange, was een graag geziene gast in het clubcircuit en deed verschillende tours met o.a. Zita Swoon en Beef. Op Lowlands waren ze maar liefst 3 keer te zien en daarnaast speelden ze ook op festivals als Bospop, Paaspop, Indian Summer en Breda Barst.

Samenwerkingen
Rosemary’s Sons hebben samengewerkt met o.a. Ilse DeLange, Stevie Ann, J.W. Roy, René van Barneveld (Urban Dance Squad, Fatal Flowers), Armin van Buuren (Golddigger) en op het nieuwe album met Yori Swart (o.a. Ilse de Lange), Merijn van Haren (Navarone) en Maarten van Damme (Racoon).


 

8 juli 2022
In dit bericht: