Het is een tijdje geleden dat we iets van ze gehoord hebben, maar het broederschap van Rosemary’s Sons is weer bij elkaar gekomen om nieuwe ideeën uit te wisselen en songs te schrijven. Met de release op 7 April van het nieuwe, vierde album “Take the day, own the night als resultaat.

Afgelopen 8 juli zag de eerste single ‘Come as the rain’ (beluister hier) het licht en de afgelopen maanden werden meerdere albumtracks op digitale platforms als Spotify geüpload.

Na 3 succesvolle en veelgeprezen albums en tours stoppen Rosemary’s Sons in 2010. Het muziekklimaat was veranderd en zij ook. 10 jaar intensief leven in en voor de muziek was genoeg voor het broederschap. Maarten van Damme stapte over naar Racoon, een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de afgelopen 20 jaar. Thomas Lina zette zijn lang gekoesterde solocarrière voort. Ad van Halteren, Bart Herber en Martijn Hagens trokken zich terug uit de muziek business om andere doelen in het leven na te streven.

Maar na 10 jaar was de muzikale innerlijke behoefte van deze 3 oprichters van Rosemary’s Sons (Ad van Halteren, Martijn Hagens en Bart Herber) de reden om de draad weer op te pakken. Met als resultaat het nieuwe album “Take the day, own the night”, geproduceerd door Joost van den Broek bekend van zijn internationaal geprezen werk. De rootsrockers van voorheen zijn een rockroute ingeslagen die perfect bij hen past. Met hun Amerikaanse sound en verhalende songwriting gaan The Sons op een eigentijdse manier terug naar het allereerste begin. Hun volwassen kijk op het leven vertaalt zich via tastbare emoties in een eerlijk en toegankelijk poprockalbum.

Bart Herber licht toe: “We wilden bewust een echt poprockalbum maken, waarbij alles wat je hoort ook gespeeld is door ons en onze gastmuzikanten. Geen elektronica en samples, dat past niet in de benadering van onze Amerikaans georiënteerde  poprocksongs. Daarnaast gaan onze verhalen echt over het leven zoals we dat nu ervaren, in al zijn facetten.”

Afgelopen zomer liet de band ook weer live van zich horen op Breda Barst. In 2023 zullen The Sons meerder optredens geven, die de release van het album op 7 April zullen ondersteunen.

23 januari 2023
In dit bericht:
Translate »