Tilburg, zondag 9 oktober 2022

Vanavond doet de Nederlandse formatie Rondé in het kader van hun clubtour Poppodium 013 aan. In de grote zaal staat de Tilburgse Guus Meeuwis op het programma maar de “Next”-zaal is al weken stijf uitverkocht en de zaal is vol verwachting voor de show van één van Nederlands meest talentvolle bands.

Er wordt niets aan het toeval overgelaten

Het voorprogramma werd door singer/songwriter Maxine verzorgd en om stipt 9 uur is het dan zover; de bandleden komen in tweetallen op met als laatste zangeres Rikki Borgelt; zoals wel vaker wordt de vaste bezetting van de band tijdens concerten aangevuld Teun Dillisse op keys. ‘Naturally’ en ‘Do You Feel’ vormen de opening waarbij Rikkie met haar oprechte energie het publiek meteen meekrijgt en ook nadrukkelijk het contact zoekt. Bij ‘Calling’ gaat er even iets mis met de oortjes en de frontvrouw grijpt meteen in; “jongens ik hoor niets dus ff opnieuw” …. om vervolgens het publiek te laten weten dat ze er zin in hebben en niks aan het toeval willen toelaten; “jullie zijn speciaal hier naar toe gekomen, veel geld betaald voor een kaartje en dan mag er niets misgaan!” Kortom, ‘Calling’ krijgt een doorstart tot enthousiasme van het publiek dat uit alle leeftijdsklassen bestaat vanavond. De waarschijnlijk jongste fan was een meisje van zeven jaar met een koptelefoon op ter bescherming van haar oortjes die samen met haar ouders naar Tilburg was gekomen. De armbandjes die ze helemaal alleen voor de bandleden had gemaakt (“die met de sterretjes zijn voor jou Rikki”) werden door Rikki persoonlijk in ontvangst en zorgden voor een vertederend moment.

Een clubtour is toch anders dan spelen op een festival

Vaak zorgt een clubtour voor speciale momenten. Ook in 013 is het vanavond zo’n avond; er hangt een fijne sfeer, er is energie en de band voelt dat naadloos aan en zoekt bewust en gericht de connectie. “Het is vier van Vier” zegt Rikki; het is de vierde aaneensluitende avond dat Rondé een concert geeft en ze is verrast door de positieve energie en vibe op deze zondagavond. De nieuwe single ‘Bright Eyes’ wordt vervolgens met overgave gespeeld en bij ‘Down’ doet de volledige zaal mee en gaat samen met de frontvrouw door de knieën. Waar tijdens festivals alles groots en groter moet zijn op het podium, daar leent zich een clubtour zich juist voor om het wat kleiner te houden. De intimiteit is dan ook voelbaar bij de akoestische set met ‘The Light’, ‘We Are One’ en ‘Get To You’ al improviseert Rikki wat met de volgorde van de setlist. De overige vier bandleden begeleiden haar op akoestische gitaren waarbij nog maar eens duidelijk wordt dat drummer Sharon Zarr er ontzettend veel plezier in heeft vanavond. Het akoestische deel wordt afgesloten met de ballad ‘All That Was Left’.

“Club Berlijn”

Rondé bewijst ook vanavond in Tilburg dat ze een show knap op kunnen bouwen. Na het akoestische deel neemt de band ons mee met nummers als ‘New Day’, ‘Run’ en het nieuwe ‘Work Of Art’ voordat Rikki zich weer tot het publiek richt. Ze vertelt openhartig over een moeilijke periode in haar leven dat ze in het catchy ‘Love Myself’ van zich afschreef. Vervolgens neemt Rikki ons met ‘Anyone’ mee naar “Club Berlijn”, de stad die een fantastische muziekscene heeft en die sfeer wil ze vanavond in 013 ook voelen samen met het publiek. ’No Worries’ en de covers ‘Rhythm Is A Dancer’ en ‘Freed For Desire’ zorgen inderdaad voor een uitgelaten sfeer en met ‘Headlights’ is daar het voorlopige einde. Want natuurlijk komt de band terug (“t blijft een leuk spel tussen jullie en ons en we weten allemaal hoe het afloopt….toch?”). Met ‘Be Mine’ wordt de toegift ingezet en natuurlijk mag dat ene nummer vanavond niet ontbreken; met ‘Hard To Say Goodbye’ neemt de band afscheid van het zeer enthousiaste publiek dat na ruim anderhalf uur zeer tevreden huiswaarts keert. Rondé heeft zich vanavond wederom overtroffen.

12 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »