Waar Nederland en België langzaam weer heropenen en binnen de mogelijkheden programmeren, hervat Robin Kester haar tour. De Rotterdamse muzikant en haar band zijn eveneens bevestigd voor een nieuwe serie shows.

Poppodium FLOUR in Amersfoort programmeert Robin Kester met een clubshow in de plaatselijke KOSMIK op 2 september. De daaropvolgende dag is de band te zien in Maastricht op Festival Bruis. Naast het al eerder aangekondigde Naked Song (Eindhoven), zijn ook de festivals Tweetakt in Utrecht en het nieuwe festival Wanderlöss (Zuid Limburg) toegevoegd aan de agenda. Daarnaast worden de door corona-maatregelen verplaatste clubshows ingehaald in oktober, november en december van dit jaar.

De Volkskrant was bij één van de verplaatste shows in de Ronda van het Utrechtse TIvoliVredenburg en schreef: “Eindelijk kan Robin Kester live laten horen wat een knap bandgeluid ze nu om zich heen heeft. Kesters show is meeslepend en bijzonder gevarieerd: het gaat van rustige gitaarfolk naar stuwende synthpop, met hier en daar zelfs een hint naar Tame Impala.”  ★★★★

Robin Kester Tour 2021
  • 2 sep – Amersfoort – Kosmik
  • 3 sep – Maastricht – Bruis
  • 18 sep – Utrecht – Tweetakt
  • 3 okt – Gulpen-Wittem – Wanderlöss
  • 22 okt – Almere – De Meester
  • 24 okt – Den Haag – Paard
  • 19 nov – Goes – ‘t Beest
  • 2 dec – Gent – Handelsbeurs
  • 10 dec – Eindhoven – Naked Song

Met haar hypnotiserende stemgeluid en voorliefde voor open gitaarstemmingen, elektronica en vintage synths, maakt Robin Kester muziek die tegelijkertijd vervoerend en opzwepend is. Robin Kester bracht in september van 2020 het mini-album This Is Not a Democracy uit, de eerste fysieke release van zowel Robin Kester als het nieuwe onafhankelijke label AT EASE. Het mini-album, geproduceerd door Marien Dorleijn (Moss), met bijdragen van Maarten Vos en Villagers-frontman Conor O’Brien, werd internationaal warm onthaald.

“Robin Kester betovert met dromerige visioenen,” kopte de Volkskrant boven de vier-sterren recensie. “De nummers klinken stuk voor stuk wonderschoon. Muziek die nooit gladjes wordt, maar wel heel precies enweloverwogen is,” schrijft Het Parool.

Gelijk met de lovende recensies in eigen land, is de muziek van Robin Kester veelvuldig te horen op de buitenlandse radio. De singles Sweat and Fright en Remove and Delete krijgen airplay van Londen tot Los Angeles. Van KEXP en KCRW tot BBC Radio 6 Music in de ochtendshow van Lauren Laverne en opdezelfde zender meerdere malen in de radioshow van Elbow’s Guy Garvey (“I think this is great”).

Inmiddels is het mini-album ruim twee miljoen keer gestreamd op Spotify en verschijnen de singles in de jaarlijsten van Apple Music en NRC. Single Sweat and Fright wordt geplaylist door NPO 3FM, KINK en Radio X. Daarnaast speelt de band vele sessies op NPO Radio 1, 2 en 3FM, een 2 Meter Sessies op voor NPO 2 Extra, terwijl de NTR haar portretteert voor de Noorderslag-uitzending op NPO 3.

In korte tijd wordt Robin Kester met haar band uitgenodigd voor festivals als Motel Mozaique, Le Guess Who?, BIME Bilbao, Crossing Border, Here Comes The Summer, Valkhof, Bruis en ESNS (Noorderslag) én door haar vakgenoten genomineerd voor een Zilveren Notekraker.

Live imponeerde de band op ESNS (Noorderslag), volgens de Volkskrant; “Robin Kester zet een prachtige sessie intense pop neer met een kop en een staart en een tintelend, hard rockend slot. Haar nummers, zoals het splinternieuwe Leave Now, zitten vol spanning en het bandgeluid is smetteloos.”. Zo ook op de laatste Paradiso-show voor de lockdown. Volgens NRC gebeurde daar iets bijzonders, getuige de vier-ballen recensie: “Robin Kester maakt muziek met schaduwen en doorkijkjes – Mysterieuze liedjes die de zaal betoveren. De diepte en wijdsheid van de liedjes isuitzonderlijk”.

Vervoeren zonder te duwen. Bekeren zonder te beleren. Dit is geen democratie. Dit is de wereld volgens Robin Kester. This Is Not A Democracy is uit op cd, vinyl en digitaal op het onafhankelijke label AT EASE.

Luister naar Robin Kester – This Is Not A Democracy

Info Robin Kester:

websitetwitterfacebookinstagram

Foto: Félice Hofhuizen

3 september 2021
In dit bericht:
Translate »