Het debuutalbum ‘Walk Through Fire’ van Yola was al een prettige verrassing. De soul van Yola uit Bristol gaat door merg en been. Voorheen speelde ze in country folk band Phantom Limp, die op hun beurt vier albums hebben uitgebracht. Nu is ze wederom met Dan Auerbach de studio in gedoken en komt ze met een prachtig album.

De switch naar de soul en R&B sound is een meerwaarde zoals het openingsnummer ‘Barely Alive’, net als de disco sound van ‘Dancing Away The Tears’. Met Diamond Studded Shoes heeft ze haar wereldhit in handen. Het swingende country driven rock is erg pakkend en blijft in je hoofd zitten wanneer je het een enkele keer hebt gehoord. Het album is lekker divers van sfeer en toch blijft het een geheel. ‘Be My Friend’ krijgt een vleugje gospel in de country, om daarna de ballad, ‘Great Devide’ te introduceren. Met ‘Now You’re Here’ weet ze het juweeltje van het album te presenteren, al mag het Like A Photograph, dat prachtig gezongen is, er ook zijn. Met blazers en uptempo pop gaat het feest door met ‘Break the Bough’, en weet Yola met het titelnummer het album af te sluiten.

Zo goed het album is, zo slecht is de bijbehorende backcover. Maar ja, dat is een klein detail wanneer je dit op Spotify beluisterd of de hoes even weglegt. 

4 september 2021
In dit bericht: