Twitter & Kabaal

Yevgueni – 2000–2020


Yevgueni bestaat 20 jaar en dat wil deze Vlaamse band vieren. Wanneer we de namen Raymond van het Groenewoud, Stef Bos en Clouseau noemen heeft iedereen hier een beeld bij. Jammer dat er bij Yevgueni een vraagteken rijst. Deze band is vooral bij onze zuiderburen wereldberoemd. Hun muzikale invulling ligt tussen deze bovenstaande acts.

Het jubileum wordt gevierd met een dubbel cd met maar liefst 36 prachtige liedjes. Het album is in twee delen geknipt, een album met strijkers en een album zonder. De heren houden van mooie vrouwen waar diverse liedjes over gaan ‘Meisjes’, ‘Daar Zit Je Dan’,  en ‘Alles Waar Ik Nu Wil Zijn’ zijn prachtige liedjes waar Clouseau naadloos op kan aansluiten. Muzikaal is het erg aanstekelijk zowel de gewone versie als het album met de strijkers versie. ‘Als ze Lacht’, ‘Sara’ en de grote hit ‘Adem’, net als het ‘Nooit Meer Naar Nergens’, zijn de songs op het strijkers album die eruit springen. Hoewel het niet direct zichtbaar is kent men in de teksten wel een maatschappelijke knipoog over wat er in Belgie allemaal gebeurd. Maar op dit feestalbum is vooral gekozen voor de luchtigere songs.

Het album is geeft een mooi overzicht weer van de 6 albums dat deze band heeft gemaakt. Het is aanstekelijk en toegankelijk voor een groot publiek. Nu moet dit in Nederland nog ontdekt worden. Dus probeer gerust een stream momentje, waarna je verkocht bent aan deze liedjes in de Vlaamse taal.

20 maart 2021
In dit bericht: