Wolvespirit – Change The World


De Duitse rockband uit Wurzburg  bestaat inmiddels al  10 jaar. De broers Oliver en Richard Eberlein zijn samen het hart van deze Wolvenfamilie. Vandaar hun bijnaam ‘Wolfhart’. Samen met de Amerikaanse Deborah Craft  weten de heren een goed opgebouwde rock act te producen. Geen Duitse tongval maar een internationaal geluid. Met de Duitse rockproducer Michael Wagener achter de knoppen werd het debuutalbum Spirit Metal opgenomen.

Nashville opname

Nu is de band door de wol geverfd en staat men op het punt om de wereld te veroveren. Change The World is dan ook een opgenomen in Nashville. Onder leiding van Dave Bechtel worden heerlijke rock songs opgenomen. Met het meeslepende poprock nummer Over The Rainbow als juweeltje van het album.
Maar de band is vooral een stevig melodieuze rockband die een balans vindt tussen de gitaren en toetsen. Het openingsnummer ‘Don’t You Know’ en ‘Hell’s Bells Are Ringing’ geven hun visitekaartje af. Je hoort direct een goed ingespeelde rockact. Met de meeslepende rocksound in Time is Running en ‘Thunder and Lightning’ brengt misschien niets nieuws, maar is zeker heerlijk meeslepend om in te verdwalen.
Het gitaarwerk is lekker scherp en de solo’s even scherper.  Opvallend zijn de heerlijke baslijnen die door de songs lopen. Onopvallend maar wel opvallend in ‘I Belong to You’. Met een vleugje rock and roll in bijvoorbeeld ‘Crazy’ brengt dat het album een lekkere diversiteit kent.

Voor de rockliefhebbers die ook het bombastische geluid willen, is dit zeker een aanrader! 

19 januari 2022
In dit bericht:
Translate »