Wolf Vanwymeersch – The Early Years


De Belgische singer-songwriter/ gitarist Wolf Van Wymeersch kennen we van The Van Jets en Waldorf.  De laatste periode speelde de man met Elefant en gaat nu het solopad betreden.

Met The Early Years staat hij even stil bij zijn leven en kijkt terug op de tijd die hij heeft volbracht. Nee, het is geen oude man en hij kan nog jaren mee! Maar het is eerder een moment van bezinning.
Het levert veel mooie liedjes op en met ‘The Hog’ en het beeldende ‘On A Sunday Afternoon (In Everyday Life)’ begint het album aantrekkelijk.

Met wat drama verwerkt hij het ‘Drama I’ tot een liefdeslied. Met “Hush Now Baby Don’t You Cry” start de man zijn akoestische ‘I’m Wide Awake’, al kennen we dit van Queensryche akoestische ‘Silent Lucidity’, maar oke het is de man vergeven omdat het een terugblik is van zijn jonge jaren zullen we maar zeggen.
De man weer heerlijke songs in de sfeer van Nick Cave te brengen met ‘When You’re Old And Gray and Full of Sleep’ en ‘Like Li Hood’. Opvallend is dat de songs anders eindigen dan de basis van het nummer. Met het akoestische ‘Part of Me’ is het even luchtig in het album waarna het  ‘Friendley is Better’ weer klinkt. Dit nummer stond ook op de EP dat eind vorig jaar verscheen.

Het is dan ook een verrassend mooi album van de man geworden.
Live is hij te zien op 21 mei op het Ik Zie U Graag Festival te Breda. 

8 mei 2022
In dit bericht: