Will Knox – Shedding & Blooming


De Britse singer-songwriter Will Knox  woont in Haarlem heeft songs geschreven met Ilse de Lange, Son Mieux en Duncan Laurance. Het derde album Shedding & Blooming ligt in de lijn van Dotan en Laurence zijn muziekstijl en ademt dezelfde sfeer waarin de Aracade plaatsen.

Intiem en integer

Intiem en integer, gelijktijdig trekt het ook de aandacht omdat het tekstueel mooi is en dat je wil weten waar het verhaal naar toe gaat. De kracht van de albums van Will Knox ligt vooral in de minimale akkoord composities die alleen ondersteunend zijn voor het verhaal. Hierdoor zijn songs als ‘Anny’, ‘Julliet’ en ‘Jesse’ (klinkt als een Doe Maar liedje) mooi en integer verhalen. Het nummer ‘Fraction’ krijgt de sfeer van Fragile van Sting mee. Kortom kwetsbare songs met een mooi verhaal. Soms kort en nog geen 2 minuten durend, soms oplopend naar 5 minuten.

Highlights all over

Highlights van het album zou je zeggen dat die vooral in het begin liggen. Juist omdat hier de kracht van het album ligt en de sfeer bepaald voor het hele album.  ‘Paris in de Spring’ is een instrumentaal liedje het verhaal van het mooie ‘Julliet’ een vervolg geeft en het album met het prachtige ‘Blooming’ afsluit.

Het is dan ook een mooi album voor de singer-songwriters liefhebbers. Hopelijk dat dit ook het grote publiek weet te vinden.

21 januari 2022
In dit bericht:
Translate »