Het verhaal van Washed Out is even anders dan de mainstream acts. Achter deze naam gaat de singer-songwriter en producer Eernest Green schuil. Zijn eerste album verscheen in 2011 en met Purple Moon uit 2020 verrast de man. Het heerlijke digitale indiepop dat ligt tussen de droompop en elektropop doet soms wat vreemd klinken.

Met ‘Say Goodbye’ klinken de instrumenten tegen het valse aan en krijg je het idee dat het gat niet helemaal in het midden van de plaat ligt. Toch is het net als het openingsnummer al een pakkend. Met ‘The Hardest Part’ wordt het allemaal al even poppy en ga je je afvragen waar dit heen gaat.
Het blijft wat in deze sound van de 80s hangen en hier weet Washed Out dan ook moeilijk uit te komen. Met ‘Wait On You’ komt er even een verandering in het album. Toch blijft het allemaal even hetzelfde klinken. Het tweede deel van het album krijgt dan ook eerder de sfeer van kabbelend water dat enerzijds rust geeft en geen verrassingselementen kent. Anderzijds begint het na enkel draaiuren wat te vervelen en mis ik toch wat pit in het album.

3 juli 2024
In dit bericht:
Translate »