Warpaint – Radiate Like This


De female band uit L.A. wist 6 jaar geleden door te breken met hun derde album Heads Up. Sindsdien is het alleen maar druk geweest. Deze tijd heeft men doorgebracht met het opvoeden van kinderen en een deel wist zich bezig te houden met het maken van solo albums, om deze tijd te doden.

Nu is men terug en weet men met Radiate Like This een volwassen sound te brengen. De droompop blijft in de indie stijl, maar nu meer met elektronica. De gitaarpartijen van Emily Kokal en Theresa Wayman zijn even subtiel en evenwichtig als op de vorige platen. Songs als de opener ‘Champion’, het ingetogen ‘Hard To Tell You’ als het heerlijk meeslepende ‘Stevie’ maken het album al de moeite waard om het eens te beluisteren. Daarna val je voor de stemmen en het ingetogen indie geluid met een heerlijk bas in ‘Like Sweetness’ en het lekkere drumwerk van ‘Altar’.
De band weet het geheel licht met een akoestisch liedjes te eindigen. ‘Send Nudes’ kent een mooi samenzang en weet de band een tip te geven waar men later mee verder kan.

Warpaint is te zien oop 24 mei in Paradiso te Amsterdam. 

8 mei 2022
In dit bericht: