Volbeat – Servant Of The Mind


De Deense band Volbeat weet tegenwoordig het hoofdpodium van vele grote festivals af te sluiten. De rock and roll metal sound maakt dat deze band een eigen geluid kent en de charme van zanger Michael Poulsen maakt de band toegankelijk. De band heeft er hard aan gewerkt om tot een van de grootste rockacts van Europa te worden. Het recente live album is een terecht bewijst dat de band meer is dan een bandje uit Denemarken. Vol lof en hals rijkend kijken we uit naar het nieuwe album Servant Of The Mind.

Diverse muziekstijlen in metal

Het geniale is dat de band alle stromingen aandruft en wel in een nummer zoals ‘Wait A Minute My Girl’ waar de metal en de rock and roll met saxofoon en koortjes tot een Compleet swing nummer maakt. Waarna ‘The Sacred Stones’ een eerbetoon is aan DIO met de riff van ‘Holy Diver’ stiekem in het geheel verwerkt. Of de rock a billy in ‘The Devil Rages On’ dat brengt deze band tot een bijzondere en is dit een heerlijk album.
Zo is er een duet te vinden met de Deense zangeres Stine Bramsen van de band Alphabeat en gaat men een tempo tandje erbij doen met ‘The Passanger’. Net als Metallica met de Deense drummer Lars Ulrich, weet de band langere songs met inhoudt te maken. Men weet dit album dan ook met het mooie ‘Lasse Brigitta’ af te sluiten.

Volbeat is zeker de moeite waard om op de komende grote festivals te aanschouwen! 

2 december 2021
In dit bericht: