De Amerikaanse zanger Anthony Dominick Benedetto oftewel Tony Bennett is afgelopen maand 95 jaar geworden. Samen met Frank Sinatra wisten deze heren in de jaren 60 hun successen beconcurreren en gelijk elkaar te waarderen. De zoete jazz sound van Bennett doet je wegdromen in de wereld van de good old movies. De crooner Great American Songbook goed te vertolken. De strijkers die de landschappen van de muziek inkleuren en het verhaal dat vertolkt wordt door een rustgevende stem. Een drums dat bespeeld wordt met kwastjes en een zoete vrouwenstem.

Met de albums Duets en Duets II wisten Norah Jones en Amy Winehouse al met de man te zingen. Wanneer Lady Gaga ‘The Lady is a Tramp’ met de man opnam ontstond er een chemie waarmee er een volledig album werd gevuld. Cheek To Cheek werd een succes en nu is er het vervolg Love for Sale.

Het is een tribute album aan de meester jazz schrijver Cole Porter. De man maakte prachtige songs in een stijl die we kennen als theatermuziek met een orkestbak in een Broadway musical als Kiss Me Kate en Can Can of dat als trio achter in een cafe met pluche. De man wist vele prijzen in de wacht te slepen en is een idool voor de zangers als Bennett.

De stemmen passen prachtig bijelkaar waardoor het album heerlijke uitvoeringen kent van Night & Day’, ‘Love For Sale’ en de single ‘I Get Het Kick Out Of You’. Niet alle songs zijn duetten. Zo weet Gaga ‘Do I Love You’ en ‘Lets Do It’ en Bennett  ‘So In Love’ en ‘Just One of Those Things’ voor hun eigen rekening te nemen.
Het album kent een enkel en een dubbele uitvoering. Met de deluxe uitvoering horen we een mooie versie van ‘I’ve Got You Under My Skin’ en ‘You’re the Top’, met een live concert met Lady Gaga van de Cheek to Cheek tour. Dat moet al voldoende zijn om dan de deluxe versie te nemen. 

1 oktober 2021
In dit bericht: