De Americana sound van Tim Hill klinkt zoet en vertrouwd. Toch is dit niet het geluid wat we van hem kennen uit het verleden. Na de postpunk bandjes kwam de man in rockactThe Allah-Lah’s. Een band die onder de loep werd genomen door de radicale Islamietische gemeenschap. De show van deze band in de Maassilo te Rotterdam werd in 2017 door de politie afgelast. Twee jaar later werd de show alsnog gegeven. De band startte een label om hun eigen liedjes te blijven vertolken.  

Het brengt dan ook een andere kijk op het leven mee en een andere klankkleur. Hill is langzaam verschoven naar de country sound en zoekt het bij de klassieke verhalen. Het pianostuk ‘Giant’ was geïnspireerd op de film van George Stevens. James Dean speelt zijn laatste rol met Elizabeth Taylor in deze film. Nostalgie.  

Het album kent raakvlakken met Neil Young wanneer de man zijn mondharmonica aan zijn lippen zet in ‘Calico’. Of de wals van ‘The Clock’s Never Wrong’ dat Hill als openingsnummer weet te gebruiken, geeft een warme sfeer. Al weet Hill even een stichtelijk momentje te plaatsen in het orgelstuk van ‘Candlestick’. 

De man weet een ingetogen countryalbum te brengen, met veel verhaal en mooie verhalen / overdenkingen. Alles in de stijl van Young, zonder het te gaan klonen. 

 

 

11 februari 2023
In dit bericht:
Translate »