The Rolling Blackouts C.F. – Endless Rooms


The Rolling Blackouts Costal Fever uit Australië weten de laatste jaren al heerlijke albums te maken. De uptempo indie rock dat men inmiddels op hun derde album presenteert is alsof de zomer nu mag gaan beginnen!

Met een kort instrumentaal ‘Pearl Like You’ gaat het feest los met ‘Tidal River’ en ‘The Way It Shatters’. Toch zit er een keerzijde aan het album. De covid tijd heeft de band met moeite doorstaan. De songs zijn voornamelijk ontstaan door de verveling en misschien wel de tijd dat men daadwerkelijk ziet wat er om zich heen gebeurd. Het melodramatische ‘Caught Log’ en het uptempo nummer ‘My Echo’ geven een mooie weerspiegeling van de tijd.

Toch hoor je de stuwende kracht om  ervoor te gaan in de songs. De drive om de ellende achter te laten is groot. Geen ingetogen songs maar extrovert als ‘Dive Deep’, ‘Vanishing Dots’ en ‘Bounce Off The Bottom’.
Met drie gitaristen die gelijk ook de songwriters zijn, geeft dat men allen een eigen stijl kent en toch tot een geheel kan komen. Daarbij zijn de gitaarsolo’s in de songs ook voor ieder verschillend waardoor het lekker afwisselend is.
De stijl ligt in de lijn van War on Drugs, dat vorig jaar een prachtig album lanceerde, is het nu aan deze Rolling Blackouts CF om het jaarlijstje te mogen vullen.

Het album is zeker eentje waar de indie liefhebber naar heeft uitgekeken! 

8 mei 2022
In dit bericht:
Translate »