Taboo is een concept van het duo Christroffer Stjerne en Ken Hammer. Nee het is niet het Duitse duo die elektrodance brengt, maar de zanger van de Deense band H.E.R.O. en de legendarische gitarist van de Deense rockact Pretty Maids. Samen met producer Jacob Hansen van Volbeat en Pretty Maids weten de heren een heerlijk stevig rockalbum te brengen.

Het album pakt je vanaf het begin bij de strot. ‘Flames’ weet de balans van rock en melodie te vinden en met een lekkere pompende basis van bass en drums weten de heren exact wat een rocker nodig heeft. De intro’s zijn allen spannend genoeg om je af te vragen waar dit naar toe gaat en dan weet men met Bleeding even een andere rock concept te pakken. Het werkt en met het akoestische intro van ‘Learning To Breathe’ kun je even op adem komen. Al is dit nummer prachtig gezongen en is het al pakkend genoeg om als een hit door het leven te gaan. Zeker is dat een festivalwijde hier niet meer stil bij kan staan. Het is dan ook jammer dat men de rock acts bij een rockfestival boekt. Dit past prima op een festival als Pinkpop. Demons en Into The Sun zijn wederom heerlijk stevige songs die Rammstein doet swingen.

Nu Ronnie Atkins zijn ziekte van kanker in balans probeert te krijgen en overigens net zo n mooi album heeft gemaakt, doet dit het Pretty Maids  even stoppen. Hammer heeft hier een prima oplossing voor gevonden ! 

10 september 2022
In dit bericht:
Translate »